Linişte la Sala Polivalentă

Sorin Anghel. Despărţită de gândurile promovării, echipa de handbal masculin a CSM Călăraşi joacă acum doar de dragul publicului. Jucătorii antrenaţi de către Sabin Dacău au făcut totul pentru a trece de Steaua în urmă cu mai bine de o săptămână, dar eforturile lor au fost în zadar.

Formaţia bucureşteană este net superioară. Nu are rost să discutăm despre greşelile arbitrilor în disputa desfăşurată la Chiajna şi câştigată de către stelişti cu 32 la 28. Călăraşiul are o echipă foarte bună, dar asta doar dacă ne raportăm la nivelul Diviziei A. În Liga Naţională se joacă alt handbal. Luaţi la bucată, jucătorii sunt buni şi ar putea evolua mult mai sus. După înfrângerea cu Steaua, CSM Călăraşi s-a distrat sâmbăta trecută, acasă, cu Bucovina II Suceava. 34-24 a fost scorul final, dar ceea ce a contat a fost faptul că cei 700 de spectatori au plecat acasă mulţumiţi de jocul favoriţilor.

De acum înainte, Sabin Dacău nu are altceva de făcut decât să le dea voie jucătorilor săi să se distreze pe semicerc. Locul doi, pentru care se luptă cu HC Vaslui, reprezintă o miză pentru statistică. Pentru sănătatea handbalului nu înseamnă nimic. Moldovenii au mai multă experienţă la acest nivel, au fost de două ori la baraj, iar acum se află în plin proces de reconstrucţie. Exemplul lor trebuie urmat şi de către CSM Călăraşi, care în sezonul acesta n-a făcut altceva decât să bată mingea de pomană. Promovarea era clar că va fi tranşată de către Steaua, mai ales că „militarii”, pe lângă valoare, au şi gloanţe destule.

În lumea bună a handbalului, Călăraşiul nu înseamnă deocamdată nimic. Poate doar un loc unde finanţarea este asigurată de către primar. Sau un loc unde se câştigă bine. Dacă se câştigă bine, înseamnă că se doreşte performanţă. Ceea ce nu e rău deloc. CSM Călăraşi va încasa de la Consiliul Local doar 500.000 de lei. Adică cinci miliarde de lei. Suma este mică pentru pretenţiile salariale ale jucătorilor. Aceştia nu trebuie însă blamaţi. Ei n-au dat nimănui în cap pentru banii pe care îi primesc. Când vii din cealaltă parte a ţării ca să reprezinţi Călăraşiul, trebuie să ai o motivaţie serioasă. Dacă ajungi la Călăraşi, e clar că n-o să te vadă multă lume, aşa că doar lovelele contează în clipa de faţă.

Următorul meci al călărăşenilor va fi miercuri, 20 martie, în deplasare, cu CSM Focşani. Victoria reprezintă doar o formalitate, la fel cum tot o formalitate va fi şi un succes în faţa celor de la LPS Piatra Neamţ, sâmbătă, 23 septembrie. În mod normal, până ca la finalul campionatului, CSM Călăraşi mai poate pierde doar meciul de la Vaslui, de peste patru etape.

Etapa a 18-a / Rezultate
ACS Interhandball – P. Iaşi 34-33
U. Târg. – ACS Handbal TL 25-34
Dinamo II – Univ. Galaţi 23-23
HC Buzău – CSM Bacău 31-58
HC Vaslui – CSA Steaua 25-27
CSM Călăraşi – Univ. II S. 34-24
LPS Neamţ – CSM Focşani 17-33

 Etapa a 19-a / Miercuri, 20 martie
LPS Piatra Neamţ – ACS Interhandball
CSM Focşani – CSM Călăraşi
Univ. II Suceava – HC Vaslui
CSA Steaua – HC Buzău
CSM Bacău – Dinamo II
Univ. Galaţi – Univ. Târgovişte
ACS Handbal TL – Poli Iaşi.

Etapa a 18-a / Rezultate
ACS Interhandball – P. Iaşi     34-33
U. Târg. – ACS Handbal TL    25-34
Dinamo II – Univ. Galaţi         23-23
HC Buzău – CSM Bacău          31-58
HC Vaslui – CSA Steaua        25-27
CSM Călăraşi – Univ. II S.    34-24
LPS Neamţ – CSM Focşani    17-33

Etapa a 19-a / Miercuri, 20 martie
LPS Piatra Neamţ – ACS Interhandball
CSM Focşani – CSM Călăraşi
Univ. II Suceava – HC Vaslui
CSA Steaua – HC Buzău
CSM Bacău – Dinamo II
Univ. Galaţi – Univ. Târgovişte
ACS Handbal TL – Poli Iaşi.

2 Comentarii

 1. fantozzi85
  15 martie 2013 - 12:54

  Pai,de ce nu spuneti despre promisiunile facute in campania electorala de catre domnul Filipescu :”promit calarasenilor ca in 2013 o sa aiba echipa de handbal in prima liga”-promisiune facuta pe antena 1 calarasi
  Mai nou ne axam pe futsal,un sport de care nu prea stie nimeni,dar asa e la calarasi.

  Raspunde
 2. fantozzi85
  15 martie 2013 - 12:59

  Uitati-va domnilor conducatori ai judetului si ai orasului la judetul vecin.Slobozia are echipa in liga a 2 a si la fotbal si la handbal-fete,ambele cu sanse reale de promovare in prima liga.Acolo se pot aloca mai multi bani pentru sport,aici aloca 1.000.000 pentru toate sporturile.Am crezut ca se schimba ceva la nivelul asta.
  Pacat de sala pe care o avem.Nu o meritam sincer.

  Raspunde

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide