Liviu Dragnea a gustat roșiile și ardeii produse în Călărași/Ce a răspuns când reporterii l-au întrebat care este prețul acestora pe piață

Președintele PSD, Liviu Dragnea și Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea au efectuat ieri o vizită în județul Călărași, prilejuită de începerea lucrărilor de execuție privind modernizarea SPA 388 Navele 2 și 3 din amenajarea de irigații Boianu-Sticleanu și Gălățui-Călărași.

L-au așteptat la fața locului președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță, prefectul George Iacob, senatoarea Roxana Pațurcă, viitorul deputat Sorin Vrăjitoru, directori de deconcentrate, primari din județ, alte oficialități.

După ce a primit informațiile tehnice privind investiția aflată în desfășurare, Liviu Dragnea a fost invitat să deguste produsele expuse de agricultorii călărășeni.

În timp ce se înfrupta dintr-o roșie și un ardei capia, președintele Camerei Deputaților a fost întrebat de reporteri dacă știe care este prețul de vânzare al acestor produse pe piață.

Vădit încurcat, Dragnea nu a răspuns, spunându-le reporterilor: „e… asta e marea voastră descoperire acum, că nu știu prețurile!

În altă ordine de idei, Dragnea a condamnat atitudinea autorităților de după 1990 care nu au pus mare preț pe irigații, lăsând pradă distrugerii tot sistemul existent la acea vreme. Acesta a declarat că nu se poate vorbi de agricultură competitivă fără un sistem de irigații modern, tocmai de aceea a dorit să participe la Călărași la inaugurarea lucrărilor de modernizare a stației de pompare de la Călărași.

Președintele PSD le-a transmis fermierilor să aibă “încredere și curaj”, întrucât se respectă programul de guvernare, iar din 16 octombrie se va face plata în avans a subvențiilor agricole, în zonele afectate de condițiile meteorologice urmând să se aloce mai mulți bani:

“Am ținut să vin la această locație la invitația domnului ministru și o să mai merg cu domnul ministru în țară pentru că vreau să transmit tuturor fermierilor români că determinarea noastră pentru refacerea sistemului de irigații, pentru revitalizarea și modernizarea agriculturii românești a rămas intactă. Le transmit, de asemenea, să aibă încredere și curaj că programul de dezvoltare a agriculturii se realizează conform celor stabilite în programul de guvernare. Ne-a ajutat și Dumnezeu anul acesta, dar se și văd rezultatele.”, a mai spus Liviu Dragnea.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
La mijlocul lunii august, Comuna Borcea s-a aflat în sărbătoare

Mircea Brândușă. Cu un edil tânăr, Aniel Nedelcu, aflat la al doilea mandat, dornic să impulsioneze lucrurile şi să schimbe...

Închide