Liviu Dragnea a gustat roșiile și ardeii produse în Călărași/Ce a răspuns când reporterii l-au întrebat care este prețul acestora pe piață

Președintele PSD, Liviu Dragnea și Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea au efectuat ieri o vizită în județul Călărași, prilejuită de începerea lucrărilor de execuție privind modernizarea SPA 388 Navele 2 și 3 din amenajarea de irigații Boianu-Sticleanu și Gălățui-Călărași.

L-au așteptat la fața locului președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță, prefectul George Iacob, senatoarea Roxana Pațurcă, viitorul deputat Sorin Vrăjitoru, directori de deconcentrate, primari din județ, alte oficialități.

După ce a primit informațiile tehnice privind investiția aflată în desfășurare, Liviu Dragnea a fost invitat să deguste produsele expuse de agricultorii călărășeni.

În timp ce se înfrupta dintr-o roșie și un ardei capia, președintele Camerei Deputaților a fost întrebat de reporteri dacă știe care este prețul de vânzare al acestor produse pe piață.

Vădit încurcat, Dragnea nu a răspuns, spunându-le reporterilor: „e… asta e marea voastră descoperire acum, că nu știu prețurile!

În altă ordine de idei, Dragnea a condamnat atitudinea autorităților de după 1990 care nu au pus mare preț pe irigații, lăsând pradă distrugerii tot sistemul existent la acea vreme. Acesta a declarat că nu se poate vorbi de agricultură competitivă fără un sistem de irigații modern, tocmai de aceea a dorit să participe la Călărași la inaugurarea lucrărilor de modernizare a stației de pompare de la Călărași.

Președintele PSD le-a transmis fermierilor să aibă “încredere și curaj”, întrucât se respectă programul de guvernare, iar din 16 octombrie se va face plata în avans a subvențiilor agricole, în zonele afectate de condițiile meteorologice urmând să se aloce mai mulți bani:

“Am ținut să vin la această locație la invitația domnului ministru și o să mai merg cu domnul ministru în țară pentru că vreau să transmit tuturor fermierilor români că determinarea noastră pentru refacerea sistemului de irigații, pentru revitalizarea și modernizarea agriculturii românești a rămas intactă. Le transmit, de asemenea, să aibă încredere și curaj că programul de dezvoltare a agriculturii se realizează conform celor stabilite în programul de guvernare. Ne-a ajutat și Dumnezeu anul acesta, dar se și văd rezultatele.”, a mai spus Liviu Dragnea.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide