Liviu Mușat, directorul ADR Sud Muntenia, face precizări cu privire la percheziţiile DNA

Rodica Zaharia. În cursul după amiezii de miercuri, 29 octombrie, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat a ținut o conferință de presă pentru a face precizări privind descinderea reprezentanților Direcției Naționale Anticorupție la sediul instituției pe care o conduce, dar și la domiciliul său, precum și la domiciliul directorului adjunct al ADR, Mariana Vișan.

Pentru a evita speculațiile și zvonurile, Liviu Mușat a explicat jurnaliștilor de ce la ora 7.00 a dimineții de miercuri reprezentanți DNA s-au prezentat cu patru mandate de percheziții, două pentru sediul ADR Sud Muntenia, în speță birourile directorului Liviu Mușat și al directorului adjunct, Mariana Vișan, și încă două mandate pentru domiciliul acestora.

În fapt, DNA a solicitat informații pentru cinci firme din județul ialomița care au accesat programe cu fonduri europene prin ADR Sud Muntenia. Liviu Mușat a precizat că, din cele cinci firme vizate, două dintre ele aveau proiectele respinse, una avea deja contractul semnat, iar alte două aveau contractele stopate deoarece specialiștii ADR au descoperit suspiciunea de nereguli, mai precis veneau cu documente la decontare cu lucruri care nu existau în teren.

DNA a ridicat de la sediul ADR aproximativ un sac cu acte, documentație legată de aceste proiecte și harduri ale computerelor celor doi directori.

Curioasă este, totuși, prezența reprezentanților DNA la domiciliul celor doi directori.

”Înainte de ora 7.00 am plecat spre Argeș. Imediat, m-a sunat soția să revin la domiciliu întrucât cei de la DNA erau la domiciliul meu. M-au întrebat dacă dețin în casă arme, substanțe interzise și bani. Le-am spus că nu am obiecte de gen și astfel de substanțe decât o sumă minoră de bani pe care i-am justificat. De acasă mi-au ridicat laptopul, geanta mea de serviciu cu diverse documente și două tablete”, a menționat directorul Liviu Mușat.

Aceeași sursă a mai precizat că reprezentanții DNA s-au purtat civilizat, nu au folosit un limbaj neadecvat și nu au făcut presiuni asupra celor doi directori.

”Atât eu, cât și colega mea am avut parte de un tratament absolut normal, modul cum am fost tratați pentru noi a însemnat mare lucru. Nu am ce să le reprosez celor care și-au făcut treaba. Nu ne-au intimidat și nu au pus presiune pe noi. Noi suntem deschiși, chiar ne-am declarat disponibilitatea oricând cu orice informații care să ducă la lămurirea dosarului penal aflat în derulare la sediul DNA. Nici eu, nici colega mea și nici colegul de la Slobozia, cel care se ocupa de monitorizarea proiectelor, nu avem nici o calitate în acest dosar. Practic, ei mi-au pus în față o lista cu firme și cu nume de persoane și noi le-am pus la dispoziție tot ce aveam legat de acestea. Într-adevăr, una din persoanele de pe listă era și președintele CJ Ialomița. Aveau pe listă și o serie de proiecte de la unele primării din Ialomița care nu se derulau prin noi, ci prin PNDL. Nu știu de ce au venit și la domiciliile noastre, nu știu ce căutau”, a mai adăugat Mușat.

La finalul conferinței, Liviu Mușat a adus asigurări că ADR Sud Muntenia este o instituție care respectă legile și nu dorește să existe nici un fel de suspiciune asupra activității pe care o desfășoară.

”Vreau să vă asigur pe dumneavoastră, vreau să-i asigur pe călărășeni că la Agenția de Dezvoltare Sud Muntenia lucrurile merg în condiții de normalitate, nu vom face nici eu și nici un angajat de râs acestă instituție, urbea și județul nostru. Vom fi aceeași instituție care își desfășoară activitatea în normalitate”, a mai punctat directorul ADR, Liviu Mușat.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
30 octombrie 2014/Horoscop

Berbec: Începeţi ziua obosit şi nervos, motiv pentru care nu este exclus să aveţi probleme la serviciu şi cu partenerul...

Închide