Liviu Muşat, directorul ADR Sud Muntenia: “Voi face tot ceea ce îmi stă în putere să probez că lucrurile nu reflectă adevărul”

Rodica Zaharia. Directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat, a avut vineri, 13 februarie, o întâlnire cu mass-media locală pentru a-şi expune punctul de vedere cu privire la situaţia existentă. Mai precis, marţi, 10 februarie curent, DNA a remis presei un comunicat în care se spunea că procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, cu începere din data de 10 februarie 2015, faţă de inculpaţi Liviu Gabriel Muşat , preşedinte al ADR Sud Muntenia şi faţă de Mariana Vişan, director adjunct în cadrul aceleiaşi instituţii, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu asimilat infracțiunilor de corupție.

În comunicat se menţiona că, în perioada decembrie 2013-iulie 2014, în calitate de preşedinte al ADR Sud Muntenia, și respectiv director adjunct în cadrul aceleiaşi instituţii, au amânat nejustificat vizitele de monitorizare și constatarea unor neconcordanţe, cu scopul sprijinirii intereselor numitei Elena Corina Trandafir, beneficiar şi/sau consultant în cadrul unor proiecte cu finanţare europeană depuse la ADR Sud Muntenia, astfel încât beneficiarii acestor proiecte să nu suporte corecţii financiare în sumă de aproximativ 42.000 lei.

Legat de aceste aspecte, Liviu Muşat, directorul ADR Sud Muntenia, a declarat:

“Este o situaţie fără precedent tot ceea ce s-a întâmplat. În prezent se continuă cercetările penale în dosarul 799/2014 de la Direcţia Naţională Anticorupţie, dosar ce a avut o primă acţiune în toamna trecută. Marţi, 10 februarie 2015, am fost înştiinţaţi că cercetările continuă în cadrul acestui dosar având o nouă calitate. Este vorba de calitatea de inculpat pentru infracţiunea de abuz în serviciu asimilată infracţiunii de corupţie. Ca măsură restrictivă, atât asupra mea, cât şi a colegei mele, Mariana Vişan, s-a luat aceea de control judiciar, însă, ceea ce este cel mai important din această măsură este că ea nu afectează activitatea mea din cadrul Agenţiei de Dezvoltare. Aici mă refer la relaţiile instituţionale în interiorul Agenţiei şi mai cu seamă între Agenţie şi beneficiari, dar şi cu ministerele sau intituţiile cu care colaborăm. Referitor la decizia luată de DNA împotriva mea vreau să declar că respect acest lucru şi cunoscând tot acest sistem înteleg din indiciile existente că există această prezumţie de a fi săvârşit această infracţiune de abuz în serviciu. În perioada următoare voi face tot ceea ce îmi stă în putere să probez că acest lucru nu reflectă adevărul. Voi proba că acestea sunt doar indicii, nu şi adevăruri. Voi respecta măsura de control judiciar şi accept situaţia cu seriozitate şi gravitate. În momentul de faţă nu am ce să-mi reprosez nici mie şi nici colegei mele, Mariana Vişan. Intenţia mea nu este să domentez ceva în faţa dumneavoastră. Eu, prin tot ceea ce voi face în perioada următoare, voi aduce adevărul mei în faţa instanţei, voi aduce dovezi că acea calitate nu corespunde cu adevărul. Desigur, intenţia mea este să nu se ajungă în instanţă, să îi convingem pe procurori, prin dovezile pe care le vom prezenta, că noi ne-am făcut corect treaba, în limitele legii. Eu sunt convis că mi-am făcut corect datoria.”

Mai precis, scopul întâlnirii dintre reprezentanţii ADR Sud Muntenia şi presă a fost menţionat şi de directorul adjunct al instituţiei pe partea de dezvoltare-comunicare, Daniela Traian:

“Am dorit să avem această întâlnire spunând că activitatea ADR Sud Muntenia se desfăşoară în condiţii normale. Sigur… este o stare de stres firească, dar lucrurile trebuie să îşi urmeze cursul, iar activitatea să se desfăşoare în condiţii normale pentru că asta este cel mai important. Aşa cum a menţionat şi domnul director Muşat, măsura de control judiciar nu presupune nici un fel de resticţii cu privire la activitatea instituţiei, de aceea am vrut ca toată lumea să ştie aceste lucruri.”

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Drăgulin s-a întâlnit cu șefii UNPR din Regiunea Sud Muntenia, la Giurgiu

Vineri, 13 februarie, coordonatorul UNPR al Regiunii Sud Muntenia, primarul municipiului Călărași, Daniel Drăgulin, s-a întâlnit cu șefii organizațiilor din...

Închide