Locuitorii din Chirnogi și-au sărbătorit comuna timp de două zile

Mircea Brândușă. Timp de două zile, sâmbătă și duminică, primarul comunei Chirnogi, Irinel Roman, i-a invitat pe toți cetățenii din localitate să ia parte la activitățile sportive și artistice pregătite de primărie cu această ocazie. Astfel, câteva mii de persoane s-au adunat la sfârșit de săptămână (9/10 septembrie) pentru a sărbători zilele comunei Chirnogi. De la festivitate nu au lipsit artiști cu nume sonore din showbiz-ul românesc.

Totodată, în cadrul evenimentului, a avut loc și o festivitate de premiere a unor personalități locale. La momentele de sărbătoare din comuna Chirnogi au participat și autoritățile județene, care au ținut să evidențieze rezultatele obținute de primarul Irinel Roman, atunci când vine vorba despre dezvoltarea localității. Sâmbătă, înainte de a da startul evenimentului, Adrian Chirică, viceprimarul comunei Chirnogi preciza: „Noi ne-am pregătit în fiecare an pentru zilele comunei, dar anul acesta va fi ceva deosebit. Așa vrem să îi scoatem pe tinerii noștri să facă mișcare, pe lângă distracția care va fi de Zilele Comunei”.

Acțiunile organizate cu ocazia sărbătorii comunei au debutat sâmbătă de la ora 17:00, cu un meci de fotbal din cadrul Campionatului județean Călărași la finele căruia Victoria Chirnogi s-a impus cu 3-1 în fața echipei Steaua Radovanu. Un moment emoționant s-a petrecut înaintea începerii jocului când, jucătorul George Crăciun și-a cerut iubita în căsătorie.

Programul artistic a fost dedicat în special tinerilor, capetele de afiș fiind: Danezu, Tatiana Țintă și Dumitru Dragon. O surpriză a constituit-o vizita președintelui PNL, Ludovic Orban, a secretarului general al PNL, Cristian Barbu, însoțiți de președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță și vicepreședintele Consiliului Județean, Marian Dinulescu și care au urcat pe scenă și l-au felicitat pe primarul Irinel Roman pentru munca depusă.

Duminică la 11.30, sărbătoarea a debutat cu o slujbă religioasă, după care Irinel Roman s-a adresat locuitorilor:

„Bună ziua, dragi chirnogeni! Bun venit distinşilor noștri musafiri! Mă bucur să vă văd azi pe toţi, prezenţi la sărbătoarea comunităţii noastre şi sunt fericit că am reuşit să organizăm şi anul acesta o astfel de manifestare bine meritată pentru comunitatea noastră. Profit de acest prilej pentru a mulţumi pentru sprijinul acordat în realizarea acestui eveniment, consilierilor locali ai comunei Chirnogi, Chirică Adrian-Dorin (viceprimar), Andrei Ion, Baltac Gheorghe, Capdemai Anghel, Chirică Marian, Cotoban Constantin, Dragomir Ilie, Ene Gheorghe, Găină Vicu, Mărgărit Gheorghe, Pană Stelică, Spânu Vasilică, Stănilă Constantin, Ştefan Ion, Văleanu Marius.

La ceas de mare sărbătoare pentru comuna noastră permiteţi-mi de asemenea să aduc mulțumirile mele în mod public tuturor celor care mă sprijină şi se implică activ în bunul mers al traiului nostru. Cu siguranţă, fiecare dintre dumneavoastră îşi doreşte să trăiască într-o localitate curată, îngrijită, cu realizări, plină de pace, voie bună şi voci zglobii de copii. În calitate de primar, fac tot posibilul pentru a duce la bun sfârşit munca pe care mi-am asumat-o şi pentru care am primit cel de-al doilea mandat din partea dumneavoastră.

Sunt conştient că acest lucru nu poate fi făcut de unul singur şi nimeni nu poate face aşa ceva singur. Am avut şi vom avea în continuare proiecte care ne ajută să avem o viață mai bună, însă eu consider că o comunitate sănătoasă şi prosperă este aceea în care toţi membrii ei se implică pentru obţinerea unui scop comun. Împreună avem puterea de a ne face vieţile mai bune.Trebuie numai să ne respectăm, să conlucrăm, să ne facem datoria de oameni şi cetăţeni şi să ne ajutăm unul pe celălalt atunci când trecem prin momente mai grele ale vieţii, momente pe care fiecare le trăim la un moment dat în viaţă.

Ajutorul şi respectul îl datorăm, în primul rând, bătrânilor noştri care ne-au crescut, sau, au luptat pentru ca noi astăzi să ne bucurăm din toată inima. Sprijinul este doar pentru neputinţă, doar aşa înnobilează, nu pentru lene sau nepăsare, căci în astfel de situaţii doar adânceşte bolile sufletului şi sărăceşte în van dăruitorul. Eu, Roman Irinel, primarul dumneavoastră ales și reinvestit în această onorabilă funcție, cred într-un viitor demn şi puternic pentru comuna noastră. Cred în tinerii dinamici, cred în bunii gospodari pe care îi avem, cred în copiii care azi se ridică din acele case bine rânduite, cred în tot ce putem face, odată ce decidem să facem împreună. Cred că avem potenţialul de a rămâne în continuare un exemplu pentru judeţ şi chiar pentru zona de sud a României.

Să sărbătorim deci, zilele comunei odată cu belşugul toamnei, dovadă a hărniciei şi a muncii cu dragoste de oameni şi de întreaga fire! Zilele Comunei Chirnogi, să ne fie spre bucurie, împăcare şi împărtăşire! De mândrie, pentru tot rodul muncii fiecăruia în parte, fie el, și în familie, la şcoală, la un birou, la un atelier sau la ogor. Mulţumesc îndeosebi doamnelor, mamelor şi soţiilor noastre, căci mereu bunătatea lor ţine laolaltă familiile, casele şi comunitatea! Înţelepciunea lor aduce întotdeauna, pacea şi bucuria! Închei acest mesaj, prin a vă transmite, petrecere frumoasă şi multă sănătate. Doamne ajută! La mulți ani, dragii mei chirnogeni!”

I-a invitat, apoi, pe scenă pe toți oaspeții prezenți: senatorul PNL Răducu Filipescu și vicepreședintele Consiliului Județean, Valentin Barbu, secretarul interimar CJC, Emil Mușat, administratorul CJC, Bogdan Georgescu, prefectul județului, George Iacob și o delegație a PSD din care nu au lipsit președintele Ciprian Pandea, senatorul Roxana Pațurcă și deputatul Sorin Vrăjitoru, precum și câțiva  primari din comunele învecinate.

În discursul său, senatorul Răducu George Filipescu a afirmat:

„Ați avut noroc numai de primari de seamă. Primari care au știut fiecare la timpul lui să lupte pentru localitate. Dacă Chirnogiul astăzi este înaintea multor alte localități, este pentru că fiecare primar la timpul lui s-a luptat pentru această localitate. Sunt de asemenea foarte mândru că în fruntea localității este unul din cei mai buni amici ai mei, este probabil echipa pe care mi-am dorit-o întotdeauna astăzi la Primăria și la Consiliul local din comuna dumneavoastră. Sunt doi băieți tineri care sunt animați de ambiție și de dorința de a lăsa ceva în urma lor. Deja, după un mandat și puțin se poate vedea că această echipă a realizat multe. Am umblat în tot județul și pot să vă spun că nu multe localități (câteva, le numeri pe degetele de la o mână sau poate, hai să spun maxim două) arată cum arată Chirnogiul.

Eu știu că această localitate este una cu oameni harnici și cu bani suficienți de mulți ca să trăiască decent. Dar banii pe care îi câștigați sunt bani veniți din munca voastră. Sunteți recunoscuți ca mari legumicultori, că Bucureștiul sau o parte a Bucureștiului trăiește din ceea ce produceți voi și pentru treaba asta eu mă înclin în fața voastră, pentru munca voastră. Să vă dea Dumnezeu sănătate, să vă dea Dumnezeu ca primarul și viceprimarul și echipa din primărie să vă aducă numai bucurii, iar eu ca și senator al acestui județ sunt angajat alături de cei doi și alături de Consiliul Local să vă aduc tot sprijinul. Am fost președinte de Consiliu 12 ani, am încercat și uite că am reușit să creăm o echipă puternică aici la Chirnogi, echipă pe care dvs. să o respectați și să o ajutați. Respectul dvs. se întoarce cu respectul lor față de ceea ce dvs. propuneți și față de ceea ce dvs. aveți nevoie. Mă opresc aici și vă urez să aveți sănătate, să vă distrați și astăzi. La mulți ani tuturor și multă sănătate!”

Prezentă la eveniment, senatoarea Roxana Pațurcă, le-a adresat și ea câteva cuvinte celor de față:

„Dragii mei, Mă bucur să fiu în rândul dumneavoastră, astăzi, la o frumoasa zi de sărbătoare. Îi mulțumesc domnului Ștefan pentru că dumnealui mi-a lansat această invitație și recunosc că de câteva zile mă sună continuu să-i confirm că voi fi prezentă aici, alături de dumneavoastră.

Dragii mei, În primul rând vreau să vă mulțumesc pentru ca nu ne-am mai văzut încă de la alegeri. Eu reprezint Senatul  României, nu sunt senatorul doar unui partid, sunt senatorul tuturor locuitorilor, senatorul dumneavoastră! Fără sprijinul dumneavoastră, astăzi, nu eram pe această scenă să vă pot mulțimi din suflet. Vă doresc multă sănătate, prosperitate, împlinit pe toate planurile si numai bucurii din partea celor dragi!

Vreau să vă asigur că în viața mea de parlamentar voi milita întotdeauna pentru păstrarea tradițiilor, obiceiurilor, datinilor străbune! În egala măsura voi sprijini, întotdeauna, orice demers al unui primar pentru dezvoltarea comunității! Sunt, permanent alături de dumneavoastră, vă respect,  aveți toată prețuirea mea!

Vă doresc sa petreceti cu voie buna si, mai ales, sa va garantez ca al dumneavoastră Chirnogi este si in sufletul meu! Cu respect!”

În timp ce invitații se întrețineau cu locuitorii, Irinel Roman a luat cuvântul din nou:

„Pentru că alături de cadrele didactice din comuna Chirnogi sunt atât de mulţi copii, am vrut ca astăzi să le premiem valoarea, valoare autentică a unor cariere de o viaţă. Acordăm 4 diplome de excelenţă, două dintre ele la doi fii ai satului care ne onorează cu activitatea lor deosebită de-a lungul carierei, şi două diplome la două personalităţi care deşi nu sunt fii ai satului nostru, de-a lungul carierei lor au contribuit la promovarea localităţii noastre.

Prof. univ. Gheorghe Vlăsceanu, doctor în geografie, profesor universitar la catedra de Istoria economiei și geografie din cadrul A.S.E., București titular al cursului de Geografie economică mondială. Constantin Ceaușu, profesor de istorie la Chirnogi și Oltenița. Monografia Comunei Chirnogi este Opera dânsului de scoatere din negura uitării a istoriei localității noastre. Done Șerbănescu, doctor în științe arheologice, specialist în istorie, scriitor cu lucrări științifice recunoscute de marile foruri de specialitate din România. Profesor Nicolae Mavrodin, cel mai prolific scriitor din Oltenița, depășind peste 65 de cărți scrise și editate. De fiecare dată a fost implicat în promovarea evenimentelor cultural-spirituale ale localității noastre și a prezentat într-un mod pozitiv brand-ul Chirnogi, atât cât i-a fost cu putință.”  

Momentele artistice prezentate de elevii Școlii Gimnaziale din localitate, care au încântat publicul prezent prin dansuri și cântece populare.

Seara, programul artistic a fost dedicat pentru oameni mai în vârstă, cu mult folclor, capetele de afiș fiind: Cristina Turcu Predescu și Claudia Ghițulescu, dar și alți artiști în vogă precum, Ana Lesco, Glence, Fota Samfira.

Manifestațiile s-au încheiat la miezul nopții cu un splendid foc de artificii care a luminat cerul localității minute în șir!

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide