Lucian Vasile: „Vom moderniza şcolile din comună cu banii obţinuţi prin PNDL”

Mircea Brânduşă. Lucian Vasile, primarul din Vasilaţi, conduce localitatea de foarte multă vreme. Cum a reuşit să se menţină în funcţie atâtea mandate? Ce au însemnat, în opinia lui, cei 33 de ani de administraţie publică, din care 17 în executivul Primăriei? Lucian Vasile spune în articolul de mai jos cum a gestionat o comună la limita judeţului, dar şi cu o grămadă de probleme din punct de vedere administrativ.

Rep: Ce înseamnă să conduci o primărie atâţia ani de zile? Care au fost realizările dvs. în aceşti ani pentru ?

V.L.: Am servit 17 ani comuna Vasilaţi cu cinste şi respect în calitate de viceprimar (2000-2004) şi apoi ca primar până în prezent. Datorită strategiei pe care am avut-o, am adus comuna la un nivel bun de dezvoltare. Poate că generaţiile mai tinere nu realizează că tot ce s-a construit în comuna Vasilaţi se datorează celor 17 ani de administraţie corectă. Uşa primăriei a fost deschisă în fiecare zi pentru toată lumea, indiferent de problemele cu care a venit şi pe care de fiecare dată am încercat să le găsim rezolvare. Primul meu gând din poziţia de primar a fost să investesc în infrastructura rutieră, socială, educaţională, culturală şi de sănătate.

Rep: Care sunt principalele realizări ale primăriei Vasilaţi în ultimul timp?

V.L.: Reabilitarea instituţiilor de învăţământ din comună a fost o prioritate pe agenda mea. Am finalizat proiectul de modernizare teren sport prin aplicare covor sintetic şi o nouă împrejmuire. Implementarea proiectului de colectare a gunoiului menajer prin dotarea a 1500 gospodării cu pubele de 240 litri.

Rep: Ce proiecte aţi iniţiat prin PNDL?

V.L.: Din toate documentaţiile trimise am primit finanţare pentru următoarele obiective foarte importante pentru comunitatea din Vasilaţi:

  1. Construire dispensar medical uman;
  2. Reabilitare şi modernizare instituţii de învăţământ:

– Şcoala nr. 2 Prozanic (în lucru)

– Şcoala Constantin Brâncoveanu (şcoala cu etaj)

– Şcoala Gimnazială Constantin Brâncoveanu (şcoala de la gară), inclusiv sala de sport , care va fi reabilitată şi dotată cu aparate de gimnastică pentru elevi.

Rep: Pentru următoarea perioadă ce priorităţi aveţi ca şi investiţii?

V.L.: Pe masa mea de lucru se află mai multe proiecte aflate în diferite stadii, dar vizez ca în următorii ani să demarez lucrările la următoarele proiecte:

– Reabilitare şi modernizare primărie;

– Asfaltare străzi în comuna Vasilaţi;

– Modernizare a 3 drumuri de acces agricol în comuna Vasilaţi;

– Asfaltare DC 36 Nuci – Popeşti pe o lungime de 1.6 km – există finanţare.

Rep: Domnule primar, cunoaşteţi faptul că peste 2.000 de primării s-au înscris, anul acesta, în Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară 2015-2023 (PNCCF). Primăria Vasilaţi se află printre acestea? Vă rog să detaliaţi mai pe larg acest aspect important pentru Vasilaţi.

V.L.: Primăria Vasilaţi, împreună cu Radovanu, Crivăţ şi Plătăreşti, face parte dintr-un grup restrâns de primării înscrise în acest proiect, unul benefic locuitorilor. Banii pentru lucrările de cadastru sunt asiguraţi de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI). Cetăţenii primesc gratuit actele pentru terenuri şi case. Fiecare primărie poate primi, în acest an, 150.000 de lei, faţă de 135.000 de lei, în 2016. După semnarea contractelor dintre primării şi OCPI-uri, urmează încheierea contractelor dintre primării şi firmele autorizate să execute lucrări de cadastru. Plăţile vor fi efectuate în momentul finalizării şi recepţiei lucrărilor aferente.

Rep: După o îndelungată perioadă a păstrării şi promovării tradiţiilor populare şi culturale locale, mai precis 12 ani, primăria Vasilaţi nu a mai organizat în acest an „Ziua Comunei”. Care au fost cauzele care au condus la această decizie?

V.L.: Da. Aşa este. Motive sunt mai multe. Cel mai important a fost acela al locaţiei unde era organizat acest eveniment, şi anume terenul de sport, situat foarte aproape de căminul cultural. Datorită faptului că acesta a fost modernizat am căutat o altă locaţie. Cum nu am găsit una în zona de centru a comunei, nu puteam spune oamenilor că trebuie să-i duc în altă parte, la sute de metri depărtare. Şi apoi, aş fi îngreunat şi partea administrativă ce ţine strict de organizarea unui astfel de eveniment şi nu în ulimul rând, actul artistic.

Rep: Ce mesaj doriţi să transmiteţi locuitorilor comunei Vasilaţi?

V.L.: Îi asigur de respectul şi consideraţia mea! Aşa cum mă cunosc, ştiu că voi face toate demersurile administrative pentru binele lor. Multă sănătate tuturor!

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide