Ludovic Orban: „PSD dă timpul înapoi prin repolitizarea Prefecturilor”

Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal, a fost prezent ieri, la Călărași, la ședința Biroului Permanent al PNL Călărași și la cea a Comitetului Director.

După informarea asupra activității filialei călărășene din perioada februarie-iunie, Orban a purtat discuții cu primarii liberali călărășeni despre actuala situație politică, luând act de problemele administrației locale.

În cadrul unei conferințe de presă, organizată înaintea întâlnirii cu membrii PNL Călărași, președintele Ludovic Orban a susținut o conferință de presă în care a vorbit, printre altele, și despre noul Cod Administrativ.

Orban a susținut că, deși are și părți bune, noul Cod are foarte multe părți rele.

„Din păcate retransformă funcția de prefect în ceea ce era pe vremea lui Cozmâncă, dacă nu cumva și mai rău, cum era pe vremea lui Ceaușescu, repolitizează funcția de prefect.

Gândiți-vă că noi am avut steag roșu, în procesul de aderare la Uniunea Europeană, pe politizarea excesivă a administrației.

A trebuit să îndeplinim aceste măsuri de depolitizare, printre care și depolitizarea funcției de prefect care a fost luată chiar de guvernul liberal în 2006.

A fost unul dintre angajamentele noastre înainte de aderarea la Uniunea Europeană, includerea funcției de prefect în categoria înalților funcționari publici. Din păcate, PSD dă timpul înapoi.

În ceea ce privește conducătorii serviciilor deconcentrate, PSD îi transformă în niște slugi care pot fi numite și schimbate când vor mușchii ministrului. De regulă, președintele filialei județene de partid decide asta.

Și acum există o degradare semnificativă a capacității administrative, mai ales la nivel național, dar și în ceea ce privește serviciile deconcentrate.

În mare parte degradarea acestor capacități s-a produs din cauza sitemelor paralele de intrare în corpul funcționarilor publici, pe filieră politică și nu pe cea profesională.”, a declarat Ludovic Orban, la Călărași.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide