Mai tare ca Barça

Sorin Anghel. Dunărea Călăraşi a reuşit să lege trei victorii consecutive. După importantul success de la Bacău, scor 2-0, călărăşenii au trecut acasă de Oţelul Galaţi, scor 3-1, după care s-au deplasat la Berceni, miercuri, unde au câştigat cu un neverosimil 5-0.

Gruparea „galben-albastră” e pe val. Dunărea are un antrenor priceput, care a reuşit să obţină rezultate în urma transferurilor pe care le-a făcut în vară. S-a descotorosit fără scrupule de jucătorii în care n-a avut încredere şi a adus ce şi-a permis. Lungu, Panait, Alami şi Buş sunt oamenii care fac diferenţa la Călăraşi. Ganea nu a produs niciodată mari schimbări în echipă. Reacţionează însă foarte bine în timpul jocului, se foloseşte de mobilitatea unor jucători şi a reuşit să obţină rezultate ce sunt de-a dreptul fabuloase. Păcat însă că pentru un oraş cum este Călăraşiul promovarea în Liga I este una imposibilă. Să fim serioşi. Accederea pe prima scenă a fotbalului românesc reprezintă o pălărie mult prea mare.

Organizarea de acum, de la Dunărea, este una foarte bună. În acest moment de glorie, toţi vor să primească aplauze. Jucătorii merită felicitaţi, în faţa antrenorului nu poţi decât să-ţi scoţi pălăria, iar conducătorilor li se cuvine un respect fără margini. Ăsta e adevărul. Cine vrea să iasă în faţă, să spună că el a făcut şi a dres, că fără el nu se putea, greşeşte enorm.

În meciul de la Berceni, Dunărea a câştigat în mod categoric. Dar prima repriză nu a fost una tocmai bună. Ilfovenii au ratat ocazie după ocazie, dar Cezar Lungu, portar pe numele căruia curg oferte importante, a fost mereu la post. Călărăşenii au stat la cutie, însă atunci când au ajuns în jumătatea adversă au făcut-o în cele mai periculos mod cu putinţă. Alami a deschis scorul în minutul 24, cu un şut din întoarcere, la capătul unei faze la care Dunărea a ascuns mingea adversarului. În continuare, presiunea a fost tot la poarta Călăraşiului, dar la cabine s-a intrat cu 1-0 pentru elevii lui Ionel Ganea. Asta nu înainte ca Alami să mai rateze o ocazie uriaşă. Din 5 metri, singur cu portarul advers, marocanul a lovit bară.

În repriza a doua, Dunărea s-a dezlănţuit şi s-a terminat 5-0. Laurenţiu Buş şi Valentin Alexandru au înscris fiecare de câte două ori şi aşteaptă acum ofertele pentru un transfer în Liga I. Călăraşiul a ştiut să profite de apatia gazdelor în meciul de miercuri şi a rămas în partea superioară a clasamentului, cu şanse mari de a pătrunde în play-off. Mâine, la Călăraşi vine CS Baloteşti. Vinerea viitoare, Dunărea merge la Constanţa, pentru derby-ul cu Farul.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Vasluienii acuză arbitrajul

Sorin. Anghel. Dunărea Călăraşi a rămas fără casă. Pentru că pompierii nu au dat avizul de funcţionare, Sala Polivalentă a...

Închide