Mare sărbătoare astăzi la creştini! Sfânta Cuvioasa Parascheva este ocrotitoarea românilor

Sărbătoare mare, azi, în lumea creştină! În calendarul creştin-ortodox se cinsteşte numele Sfintei Cuvioase Parascheva, unul din cele mai cunoscuţi sfinţi de pe meleagurile noastre, la moaştele căreia sute de mii de credincioşi vin să se închine.
Anul acesta, alături de moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, pelerinii vor putea cinsti moaştele Sfintei Maria Magdalena (puse într-o raclă ce conţine şi un fragment din lemnul Sfintei Cruci) şi moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur. Menţionăm că tradiţia de a aduce la Iaşi, cu prilejul sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva, moaşte ale altor sfinţi a fost instituita în anul 1996 de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.

Sfânta Parascheva s-a născut în secolul al XI-lea, în satul Epivat din Tracia, pe ţărmul Mării Marmara, în apropiere de Constantinopol (azi Istanbul). Se spune că pe când avea 10 ani, Cuvioasa Parascheva a auzit într-o biserică cuvintele Mântuitorului: “Oricine voieşte să vină după Mine să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-mi urmeze Mie” (Marcu 8, 34). Aceste cuvinte o determina să-şi dăruiască hainele sale săracilor.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
14 Octombrie 2015/Horoscop

Berbec Confruntările cu prietenii sau cu un protector sunt la cote înalte. Ar fi bine să te detaşezi de aceste...

Închide