Mare sărbătoare de ziua comunei Dorobanţu!

Mircea Brânduşă. Frumoasa comună călărăşeană Dorobanţu a îmbrăcat haine de sărbătoare la sfârşitul săptămânii trecute. Cu mic cu mare, peste 500 de localnici au petrecut duminică 6 noiembrie alături de oaspeţii lor, de Ziua Comunei Dorobanţu. Spectacole de muzică şi dans, mâncare şi băutură pe săturate şi pentru toate gusturile, discotecă în aer liber, un magnific foc de artificii, dar şi tarabele şi mesele pline cu de toate au fost doar câteva din surprizele pe care primarul Vasile Stoica le-a pregătit invitaţilor şi locuitorilor comunei.

Domnia sa a precizat că: „Primăria a făcut toate demersurile pentru ca acest eveniment, aflat la a cincea ediţie, să fie unul reuşit, iar oamenii, indiferent de vârstă, să se distreze pe cinste, să se bucure de o zi de sărbătoare numai a lor, voie bună şi distracţie, între atâtea altele pline de probleme şi greutăţi.”

Pe scena amplasată în cochetul parc din centrul localităţii a avut loc un program artistic susţinut de artişti de top din care îi amintim pe: Steliana Sima, Gelu Voicu, Aurel Moga, Mioara Velicu, Lorenna şi Trupa Rustic, acompaniaţi de formaţia „Infinit” şi Ansamblul Folcloric „Spicul Dorobanţu”. Nu în ultimul rând, pe scenă au mai evoluat şi Ansamblurile Folclorice din Ciocăneşti – „Macii Bărăganului” şi din Independenţa –„Hora”, care au entuziasmat asistenţa.

Punctul de atracţie pentru invitaţi şi localnici l-a constituit prezentarea proiectului „Dorobanţii de la Mostişte” – o expoziţie în aer liber având ca temă promovarea şi conservarea tradiţiilor populare din zonă, a obiceiurilor, a costumelor populare vechi de peste 50 ani. La această mare sărbătoare a comunei Dorobanţu au fost prezenţi invitaţi de marcă din politicul călărăşean, care au fost primiţi conform tradiţiilor strămoşeşti, cu pâine şi sare, respectiv Răducu Filipescu, preşedintele P.N.L. Călăraşi şi candidat la senatul României, deputat Raluca Surdu, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, Emil Muşat – director cabinet preşedinte C.J.C., Cristian Marin – consilier judeţean, Alina Jipa – manager Centrul Cultural Judeţean Călăraşi, primarul comunei Grădiştea – Constantin Corbu.

În cadrul manifestărilor, primarul Vasile Stoica a ţinut un discurs în care a evidenţiat importanţa acestei zile şi a făcut o scurtă prezentare a celui mai important proiect implementat din mandatul anterior: „Bună ziua dragii mei! Sunt bucuros că şi în acest an aţi venit într-un număr foarte mare la sărbătoarea comunei noastre. Le mulţumesc tuturor oaspeţilor de seamă care au acceptat invitaţia mea de a fi prezenţi azi, aici! Îi mulţumesc d-lui Filipescu pentru sprijinul acordat în realizarea celui mai important proiect pe care primăria l-a derulat, respectiv reabilitarea a peste 40 km de străzi comunale prin lucrări de pietruire. Vă doresc tuturor să aveţi zile liniştite, sănătate multă şi să fiţi siguri în continuare de sprijinul meu. Vă doresc petrecere frumoasă şi un sincer: La mulţi ani!”

„La mulţi ani de ziua voastră! La mulţi ani, Dorobanţu! Mă bucur că l-aţi reales pe Vasile Stoica, un primar foarte bun cu care împreună am reuşit să realizăm câteva proiecte importante în comuna dvs.. O comună prosperă, cu oameni muncitori dar care ştiu să sărbătorească şi să se distreze”, a precizat Răducu Filipescu în discurs.

Raluca Surdu: „Este pentru prima oară când particip la sărbătoarea comunei dvs.. Mărturisesc că este o mare onoare şi plăcere faptul că sunt prezentă azi, aici în mijlocul dvs.. Vă promit că dl. primar va beneficia de tot sprijinul meu în vederea implementării celor mai frumoase proiecte pentru localitatea dvs.. La mulţi ani!”

Printre priorităţile primarului Vasile Stoica se regăsesc obiective de mare importanţă pentru comunitatea din Dorobanţu, cele mai semnificative fiind înfiinţarea Căminului Cultural, asfaltarea străzilor de interes public local şi construirea de alei pietonale în satul Vărăşti.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide