Marea Unire a celor mici la Școala Gimnazială Mircea Vodă

Dragostea de neam și dragostea de țară se învață de acasă, de la părinți și bunici, apoi la școală, de la cadrele didactice. Despre jertfa strămoșilor noștri se află la orele de istorie, despre iubirea față de graiul românesc la orele de limba română, din poezia lui Mateevici „Limba noastră”, apoi la muzică, cântând imnul și cântecele patriotice.

Cu mâna dreapta la piept, cu glasuri cristaline, cu emoție în privire, elevii Școlii Mircea Vodă, îndrumați de cadrele didactice, au celebrat joi, 29 noiembrie, Centenarul – 100 de ani de la făurirea României Mari.

Aproximativ trei ore au răsunat cântece și poezii istorice, dansuri populare românești, acorduri de chitară, pian si saxofon, Imnul Centenarului și Imnul Marii Uniri, Imnul României și ropote de aplauze. O lecție de istorie care a ajuns la sufletul tuturor, a cărei însemnătate au înțeles-o și au simțit-o toți cei prezenți la Mica Adunare din incinta școlii Mircea Vodă.

Astfel, cu mic, cu mare, de la Pregătitoare până la elevii claselor a VIII-a, au trăit emoția reîntregirii neamului, au cântat alături de profesorii lor, au dansat hore și au ținut strâns în mâini tricolorul.

Proiectul „Sărbătorim Românește” a fost o lecție interdisciplinară de istorie, limba română, geografie și muzică, o lecție care a ajuns la sufletul tuturor participanților și la finalul căreia toți cei prezenți erau mai bogați în cunoștințe și, mai ales, în dragoste de țară.

Pentru buna desfășurare a evenimentului s-au implicat elevi si părinti, cadre didactice, bibliotecarul școlii, personalul auxiliar. Un eveniment care a reușit să-i prindă pe toți într-o horă a bucuriei. La inițiativa directorului unității, Alina Lotrea, au fost marcate, de fiecare dată, evenimentele importante din viata și istoria românilor.

Alături de cadre didactice inimoase a reușit, în câțiva ani, să sădească în sufletul elevilor sentimentele de a fi bun român, de a fi un bun cetățean al acestei comunități, de a dărui celor aflați în nevoie. Toate acestea s-au concretizat in proiecte desfășurate în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, Fundația Salvați Copiii, Crucea Roșie, Academia de Arte Frumoase Daniel Iordăchioaie.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide