Marian Ichim, director SDN Călărași: „Studiul de prefezabilitate pentru pasajul de la Drajna se apropie de finalizare, anul acesta se va face studiul de fezabilitate”

O zonă intens circulată, în special în sezonul estival, atunci când cei din zona Moldovei vin spre autostrada A 2 pentru a ajunge pe litoral, o reprezintă nodul rutier de la Drajna. Problema apare atunci când se ajunge la trecerea peste calea ferată unde, din cauza suplimentării numărului de trenuri care merg spre litoral, timpul petrecut la barieră însumează zeci de minute, cozi interminabile de mașini, de o parte și de alta, plus mulți nervi ai șoferilor.

Desele reclamații și petiții au condus la decizia de a se realiza un pasaj rutier în această zonă. Anul trecut a fost finanțat studiul de prefezabilitate, acesta fiind aproape finalizat, urmând ca în acest an să înceapă studiul de fezabilitate. Directorul Secției de Drumuri Naționale Călărași, Marian Ichim, ne-a declarat că speră ca studiile să fie finalizate rapid iar această lucrare să fie scoasă la licitație cât mai repede posibil.

„Este aproape finalizat studiul de prefezabilitate pentru pasajul de la Drajna, urmând să demareze studiul de fezabilitate și sperăm ca în aproximativ 2 ani să scoatem lucrarea la licitație. Din păcate astea sunt termenele și nu putem decât să sperăm că totul se va derula cu celeritate.”

În ceea ce privește lucrările de reabilitare pe celelalte drumuri aflate în administrarea SDN Călărași, acestea vor începe chiar de săptămâna viitoare.

„De luni, 19 martie, începem reparațiile pe Autostrada A2, pentru că este prioritară, după care vom intra pe DN 3 și pe DN 31, unde avem niște sesizări. Vom face o revizie a drumurilor și vom interveni, cu plombe, în funcție de priorități, pe cele mai circulate și pe cele cu probleme mai mari. Anul acesta avem în plan să asfaltăm DN 3, să schimbăm capacitatea portantă a drumului, de la intersecția cu DN 3B (Podul 4) și până la intrarea pe Autostrada A2 la Lehliu Gară.

Avem un proiect pilot de montare a unor stâlpi de iluminat fotovoltaici, în sensul giratoriu DN 3B cu DN 3(spre Chiciu), la Canton și la intrarea pe autostradă la Drajna, vedem cum se comportă și apoi se vor înlocui toți consumatorii de energie cu acest sistem, în special cei aflați pe autostradă.”

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide