Marius Dulce: Călărașiul suferă și va suferi în continuare dacă actuala administrație nu se trezește!

Cel mai probabil, până la sfârșitul acestei luni, executivul Primăriei municipiului Călărași va pune în dezbatere publică proiectul de buget pentru anul 2019. Consilierul local PSD, Marius Dulce, a vorbit recent despre necesitățile pe care le are municipiul, din punctul său de vedere, și care ar trebui rezolvate cât mai repede.

„Călărașiul suferă și va suferi în continuare dacă actuala administrație nu se trezește! Orașul are nevoie de infrastructură rutieră, pietonală, are nevoie de infrastructură de apă și canalizare.

Vorbim de cartierul Măgureni, nu poți să faci nimic acolo dacă nu faci canalizare pluvială și menajeră.

Exista un proiect în 2010 care s-a reactualizat valoric în 2012, în valoare de 3 milioane de lei, care nu a fost pus în plan pentru că a trebuit să se găsească altfel de soluții și iată am ajuns în 2019 și nu s-a făcut nimic. Din 2016 tot vorbim despre acest cartier și nu se face nimic.

Călărașiul suferă pentru că oamenii pleacă din oraș și din județ pentru că și administrația trebuie să gândească și să susțină unele proiecte economice. Când ai un investitor în zonă trebuie să te gândești cu ce poți să-l ajuți să se dezvolte și să crească forța de muncă.

Trebuie duse apa și canalizarea în cartierul de tineri, pentru că celor care au terenuri acolo li s-a impus prin contract să demareze construcția locuințelor dar nu au apă, nu au canal. Când vrei să dezvolți un cartier trebuie, în primul rând, să-l sistematizezi, să asiguri infrastructura.

Nu am fost de acord ca pentru o stradă de 840 de metri, în speță Bdul Nicolae Titulescu, să se cheltuie 9 milioane de lei, ca să o lățești, cu 1,5 – 2 metri, să pui vreo 200 de băncuțe și să faci o parcare.

Gândiți-vă că 5 străzi din cartierul Mircea Vodă, în lungime de peste 4 km, cu asfalt, borduri și trotuare, au costat 6 milioane de lei.

E o problemă pe care o vom discuta în Consiliul Local, se pare că Primăria este un pic în colaps economic, de aceea nu se dau voucherele de vacanță, nu se dă norma de hrană, pentru că dacă s-ar da nu ar mai avea buget.”, a declarat Dulce în cadrul unei conferințe de presă.

În ceea ce privește propunerile pe care PSD le va aduce la repartizarea bugetului, Dulce a prezentat o listă de priorități.

-canalizare menajeră și pluvială Str. Sf. Nicolae;

-reabilitare corp C (fostul internat) al Liceului Mihai Eminescu;

-reabilitare Str. Zefirului (între străzile Nufărului și Panduri);

-reabilitare Str. Luceafărului (între străzile Belșugului și Panduri);

-asfaltare cartier Mircea Vodă și Farfuria;

-reparație acoperiș Carol I;

-canalizare menajeră și pluvială cartier Măgureni;

-reabilitare străzi Rahova, Plevna și Viitor;

-reamenajare parcare Parc Dumbrava;

-reamenajare rampă Parc Dumbrava (spre Zoo);

-amenajare complex sportiv Parc Dumbrava.

În altă ordine de idei, săptămâna trecută, Marius Dulce, președinte al organizației municipale Călărași a PSD, și-a anunțat intenția de a candida la alegerile pentru funcția de primar al municipiului.

Decizia finală în desemnarea candidatului PSD pentru funcția de primar va fi luată în urma unui sondaj ce va fi realizat în această perioadă.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide