Marius Tătaru, director CSS Călărași: „Secția de volei a primit tot ce a solicitat în referatele de necesitate”

Directorul Clubului Sportiv Școlar Călărași, prof. Marius Tătaru, a transmis un răspuns vizavi de articolul publicat de site-ul Obiectiv – „Echipa de minivolei a CSS Călărași s-a calificat în semifinalele naționale dar are nevoie de echipament de joc” prin care a dorit să facă unele precizări față de situația prezentată de unii părinți ai fetițelor.

Acesta a spus că CSS a soluționat favorabil toate solicitările transmise de secția de volei, anul trecut fiind aciziționate 24 buc. echipament de concurs, treninguri, mingi de competiție, fileu.

Legat de faptul că echipa de minivolei nu are o sală unde să se poată antrena, Tătaru spune că, de asemenea, CSS a plătit, în 2016, 60.000 lei pentru chiria unei săli de sport, care a putut fi folosită de toate secțiile CSS și, în plus, în baza unei înțelegeri cu conducerea Liceului Mihai Eminescu, sala de sport a liceului a fost oferită cu titlu gratuit pentru antrenamentele fetițelor de la minivolei. Cu toate astea admite că problema sălii de antrenament rămâne în continuare din cauza timpului limitat de folosință.

„Pentru a lămuri unele aspecte legate de acest articol dorim să facem următoarele precizări:

Clubul Sportiv Școlar Călărași este o unitate de învățământ cu program sportiv suplimentar, în subordinea Ministerului Educației Naționale, unde elevii pot practica sport de performanță, gratuit, în cadrul celor opt secții: atletism, baseball, box, canotaj, kaiac-canoe, handbal, lupte, volei. CSS Călărași are înscriși în acest an școlar, conform planului de școlarizare aprobat de minister un număr de 346 de elevi-sportivi, organizați pe nivele de pregătire, de la grupe de începători (8-10 ani), până la avansați și performanță (18-19 ani). În competițiile naționale sunt angrenați mai mult de jumătate din numărul acestora, atât la sporturile individuale cât și la cele de echipă (nouă echipe activează în Campionatele Naționale – baseball, handbal, volei).

În funcție de obiectivele de performanță stabilite de cadrele didactice la începutul anului, toți sportivii și echipele angrenate în competițiile naționale au fost susținuți prin finanțarea participării la concursuri, cantonamente de pregătire, echipament sportiv și chiar vitamine. Bineînțeles că bugetul nu ne poate permite să îi susținem pe toți în aceeași măsură, dar chiar și în aceste condiții grupele de începători sau avansați, cum e cazul echipei de volei fete, au participat la toate meciurile/competițiile din campionat, inclusiv la cele de pregătire solicitate de profesori și au primit echipament și materiale de concurs.

Costurile de pregătire, participare în competiții și dotare a secțiilor noastre sunt deosebit de costisitoare. Astfel, pentru a putea desfășura o parte a antrenamentelor și meciurilor, CSS Călărași a plătit în 2016 peste 600 de milioane lei vechi doar pentru chiria unei săli de sport. Cu sprijinul altor unități școlare mai avem acces gratuit în unele locații, așa cum este cazul echipei de volei, care efectuează antenamentele în sala de sport a L.T. Mihai Eminescu. Mulțumim pentru sprijinul acordat colegilor din școli!

Secția de volei fete a primit aproape în totalitate tot ceea ce a fost solicitat în referatele de necesitate prezentate conducerii – competiții, meciuri oficiale și de pregătire, echipament și materiale (24 buc. echipament de concurs, treninguri, mingii de competiție, fileu).

Pe lângă preocupările noastre pentru dotarea mai bună a sportivilor din bugetul ministerului și cel local, am încercat să găsim și un alt sprijin prin atragerea unor sponsori care au donat echipament sportiv unor secții (atletism, baseball, handbal), astfel încât și în acest an vom fi extrem de încântați să putem răsplăti eforturile acestor minunați copii care ne reprezintă comunitatea la nivel național și chiar internațional, cu ajutorul unor potențiali sponsori.

De asemenea, mulțumim Consliului Local și Primăriei Municipiului Călărași care au înțeles importanța susținerii activității noastre, o activitate absolut necesară și de interes local major. Sprijinul financiar suplimentar acordat unității noastre, în conformitate cu Legea Educației Nationale, ne este de un real folos în realizarea misiunii și obiectivelor noastre, a susținerii atragerii tinerilor către sport și formarea unei pepiniere pentru echipele de seniori.”

Director CSS Călărași,

prof. Marius Tătaru

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide