Mărţişoare cu suflet de la elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Jegălia

Mircea Branduşă. Martie este luna renaşterii naturii şi, de asemenea, un simbol al renaşterii sufleteşti, când este omagiată mama. În acest context, elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Jegălia, coordonaţi de toate cadrele didactice, au marcat începutul primăverii printr-o acţiune menită să aducă sensibilitate şi puritate.

De la şnururi împletite în alb şi roşu, până la flori care vestesc noul sezon, dar şi felicitări tematice realizate de elevi, toate au fost expuse spre vânzare în cadrul unui târg de mărţişoare. Atât preşcolarii, cât şi elevii din ciclurile primar şi gimnazial s-au implicat activ în această activitate, cu scop caritabil, care a devenit o tradiţie în această şcoală.Toate produsele au fost transformate în bucurie şi speranţă, banii obţinuţi fiind direcţionaţi către o cauză aleasă chiar de copii. „Această acţiune reprezintă un gest de generozitate şi solidaritate faţă de semenii noştri. Totodată, prin acest eveniment, încurajăm copiii să dobândească spirit antreprenorial, să îşi dezvolte capacităţile de comunicare şi de lucru în echipă”, a subliniat doamna director Cornelia-Cristina Dumitru.

Elevii si cadrele didactice au dorit să ofere împreună nu doar clasicele mărţişoare, ci mărţişoare care să spună o poveste: mărţişoare cu suflet! Acţiunea umanitară va continua vineri, 8 martie, când mamele au fost invitate la un amplu spectacol dedicat Zilei Mamei, ce se va desfăşura la Centrul Cultural Jegălia. Ca semn al recunoştinţei pentru iubirea şi înţelegerea lor, pentru tandreţea, sensibilitatea şi zâmbetul tuturor mamelor, elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Jegălia au lansat invitaţia la spectacolul „Mama, doar Mama!” Un spectacol cu acelaşi scop caritabil, pregătit de elevii ciclului primar, îndrumaţi de doamnele învăţătoare Lenuţa Paraschiv, Elena Oprea, Elena Iosif, Petruţa Ilie, Anca Petre şi Daniela Şerban, dar şi de elevii ciclului gimnazial, îndrumaţi de doamnele profesoare Marilena Dobre, Marioara Ghiţă şi Jenica Vasile. Şi cei mai mici învăţăcei, preşcolarii îndrumaţi de domnişoarele şi doamnele educatoare Mădălina Olteanu, Oana Voicu, Georgiana Bâţan, Simona Iosiv şi Mirela Constandache, vor oferi un buchet de zâmbete şi voie bună iubitelor mame. Copiii vor aduce un omagiu celei mai scumpe fiinţe – MAMA. Ei vor oferi mângâiere acesteia prin cântec, dans şi poezie.

În semn de preţuire şi recunoştinţă, doamnele profesoare care şi-au pus amprenta în formarea multor generaţii de elevi, astăzi deveniţi adulţi, vor fi aşezate, cu respect, în rândul mamelor. Cândva, erau ca nişte mame care ofereau în fiecare zi sfaturi, zâmbete, emoţii, iar astăzi, pentru toate acestea, vor fi răsplătite cu un moment sensibil. Cu toate că este un eveniment dedicat mamelor, domnul primar Aurel Vasile participă, ca de fiecare dată, la acţiunile organizate de şcoală. Doamna director Cornelia-Cristina Dumitru, la iniţiativa căreia a prins viaţă acest proiect, a declarat următoarele:

„La acest eveniment vor fi aşteptate cu emoţie şi căldură, toate mamele. Evenimentul în sine se doreşte a fi unul caritabil, iar bucuria noastră să fie a tuturor. Prin această comuniune a gingăşiei copilăriei şi a înţelepciunii senectuţii, vrem să aducem o rază de speranţă pe chipul tuturor.Astfel, prin generozitatea tuturor celor implicaţi, am putea oferi o rază de speranţă unei mame care în aceste momente veghează pentru sănătatea fiului său. Orice gest este important pentru o viaţă! Şi în situaţia ei sunt multe alte mame. Vrem să demonstrăm că, într-o lume în care valorile tradiţionale tind să se degradeze treptat, se poate creiona un traseu al dragostei de aproapele şi mai ales de cel aflat în situaţii dificile ale vieţii. Împreună suntem o echipă, la bine şi la greu!

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide