Maternitatea din Călărași va primi un incubator nou

În România, 1 din 10 copii se naşte prematur şi are nevoie de îngrijire medicală specială încă din prima oră de viaţă, ceea ce necesită echipamente medicale performante şi medici specializaţi. Prin dezvoltarea de programe de îngrijire, de sprijinire şi de educare a tinerelor mame, peste o treime din cazurile de mortalitate infantilă pot fi prevenite.

Campania „Grijă pentru copii”, desfășurată de Dorna în parteneriat cu organizația Salvați Copiii România, a venit cu o nouă provocare în 2016. Cu ajutorul ambasadoarei cauzei, Simona Halep, românii au fost invitați să doneze timp pentru a oferi o șansă la viață copiilor născuți prematur. Secundele astfel adunate au fost transformate în 10 incubatoare necesare îngrijirii medicale a celor mici, care vor ajunge luna aceasta în 10 maternități din țară. Lista unităților care vor beneficia de donația din 2016, ulterior achiziției incubatoarelor de către organizația Salvați Copiii România, include:

– Spitalul Județean Călărași

– Spitalul Municipal de Urgență Dorohoi

– Spitalul Județean de Urgență Giurgiu

– Spitalul Județean de Urgență Tulcea

– Spitalul Județean de Urgență Alexandria

– Spitalul Județean de Urgență Slobozia

– Spitalul Municipal Târgu Neamț

– Spitalul Județean de Copii „Sfânta Maria” Iași

– Spitalul Județean de Urgență Craiova

– Spitalul CF2 Bucuresti

Copiii născuți prematur pot petrece până la 3 luni în incubatoare, pentru a ajunge la parametrii normali de viață, iar în această perioadă, fiecare secundă poate face diferența dintre viață și moarte.  În cadrul campaniei, donațiile de timp au putut fi făcute în două feluri – prin vizionarea clipului de susținere al campaniei, pe site-ul www.dorna.ro, sau prin realizarea unui clip propriu de susținere, în intervalul februarie-aprilie 2016.

Pentru fiecare 7.776.000 de secunde cumulate – echivalentul celor 3 luni – Dorna a promis că va dona câte un echipament de specialitate, dedicat îngrijirii copiilor născuți prematur. În total, s-au strâns secunde pentru 10 astfel de echipamente.

 

 

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide