Megaproiectul Ecoaqua de 250 milioane euro intră în linie dreaptă

Marţi, 26 noiembrie a.c., a avut loc, la sediul Ecoaqua, o întâlnire între reprezentanţii AM POIM din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, conducerea Ecoaqua SA şi ADI Ecoaqua. În urma analizei efectuate de Autoritatea de Management, consultantul Comisiei Europene şi Banca Europeană de Investiţii, având vedere stadiul avansat al cererii de finanţare, al obţinerii avizului de mediu, includerii solicitărilor privind revizuirea proiectului tehnic s-au convenit următoarele:

-Demararea procedurilor de achiziţie aferente contractelor de lucrări, prioritizarea acestora urmând a fi deciză la nivel de AM;

-Depunerea cererii de finanţare, de către MFE, spre analiză în vederea aprobării către consultantul comisiei Europene până la 31 decembrie a.c.

Până în acest moment, la nivel naţional, au fost semnate nouă cereri de finanţare pentru operatorii aglomerărilor cu număr mare locuitori, urmând ca în etapa următoare să fie dezbătută cererea Ecoaqua.

Cererea de finanţare a operatorului regional Ecoaqua vizează investiţii de 250 milioane euro în infrastructura de apă şi apă uzată, fiind cel mai mare proiect de implementat vreodată în zona aferentă ariei de operare.

Ecoaqua SA este un operator cu experinţă în atragerea de fonduri europene, se află printre cei 14 operatori regionali din cei 45 existenţi la nivel naţional care au reuşit să implementeze în integralitate proiectul pe fonduri POS Medium, din perioada de finanţare 2007-2013 (cca 100 milioane euro pentru Municipiile Călăraşi, Olteniţa, Urziceni, Oraşele Lehliu Gară, Fundulea şi Budeşti).

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide