Mihai Ilie, noul preşedinte al PNL Budeşti şi candidatul la funcţia de primar la alegerile de anul viitor

Mircea Brânduşă. Duminică, 10.12. 2017,  a avut loc alegerea noii echipe de conducere a PNL Budeşti. De asemenea, a fost stabilit şi numele celui care va reprezenta PNL la alegerile parţiale pentru funcţia de primar al oraşului Budeşti ce se vor desfăşura în primăvara anului viitor. Pentru a afla detalii despre acest subiect, am stat de vorbă cu Mihai Ilie, noul preşedinte al PNL Budeşti.

Rep: D-le Mihai, vă rog să vă prezentaţi şi celor care nu vă cunosc.

I.M.: Am 52 de ani, 2 copii licenţiaţi şi masteranzi în Drept, Teologie şi Construcţii. Din păcate, cea care mi-a fost alături şi m-a susţinut întotdeauna, soţia mea nu mai este printre noi. Sunt un cetăţean onest al oraşului Budeşti, născut, crescut şi realizat din punct de vedere profesional, aici. Ca om de afaceri am multe realizări în domeniul construcţiilor şi sunt cel care pentru prima oară a adus în oraşul Budeşti actul medical de calitate prin înfiinţarea Centrului de Diagnostic şi Tratament Privat „Medisan”.

Rep: Cum aţi ajuns să fiţi propus şeful PNL Budeşti?

I.M.: În urma şedinţei Comitetului de Coordonare Locală al PNL Budeşti, din data de 10.12.2017, prezidat de preşedintele PNL Călăraşi, dl. Daniel Drăgulin, am fost ales în unanimitate de voturi în această funcţie. Cred că a contat foarte mult faptul că mereu am pus pe primul plan interesele oraşului Budeşti şi nu interesul personal al cuiva. Am fost mereu un om echilibrat, iar eu cred că PNL Budeşti are nevoie de asemenea oameni. Mă simt mândru că fac parte din acest partid, un partid cu oameni capabili şi profesionişti.

Rep: În aceeaşi şedinţă aţi fost nominalizat ca şi candidat la funcţia de primar din partea PNL Budeşti pentru alegerile parţiale de anul viitor. D-le Mihai, ce v-a determinat să acceptaţi această nominalizare?

I.M.: M-am hotărât să accept această onorantă postură pentru că sunt sigur că pot scoate oraşul Budeşti din mizerie. În ultimul an şi jumătate s-au făcut prea puţine lucruri faţă de ce se putea face. Degeaba există în primărie personal calificat dacă primarul nu vine cu idei inovatoare. Trebuie să ştii să gestionezi banii comunităţii ca să realizezi lucruri bune pentru cetăţeni.

 Rep: Ce vă recomandă pentru această funcţie, d-le Mihai?

I.M.: Am argumente cu precădere profesionale, mă refer pe de o parte la experienţa şi competenţele mele din mediul privat, iar pe de altă parte la experienţa şi competenţa membrilor echipei cu care voi porni la acest drum, colegii mei din PNL. Candidez la primăria Budeşti pentru că sunt multe lucruri de făcut şi ştiu că am forţa de a rezolva problemele. Sunt o persoană care înclină balanţa către nevoile oamenilor, nu spre beneficiile personale.

Rep: Pentru că aţi adus aminte de acest lucru, care sunt beneficiile participării la alegerile parţiale din primăvară, pentru dvs., partidul din care faceţi parte şi oraşul Budeşti?

I.M.: Pentru mine nu cred că se poate vorbi de beneficii. Deocamdată ne aşteaptă o perioadă foarte dificilă în care vom munci foarte mult în vederea organizării scrutinului din primăvară. În plan personal, principalul beneficiu ar fi să câştig alegerile. Pentru oraşul Budeşti, aş putea vorbi de beneficii după învestirea mea în funcţia de primar, despre o relansare a finanţărilor către comunitatea locală, oraşul fiind aproape uitat din acest punct de vedere.

Rep: În opinia dvs., care ar fi, pe scurt, principalele probleme cu care se confruntă locuitorii oraşului Budeşti şi a satelor aparţinătoare? Ce soluţii vedeţi?

I.M.: Probleme sunt multe. Aş începe cu lipsa locurilor de muncă şi nivelul scăzut de trai al cetăţenilor care chiar reprezintă o problemă majoră. În acest sens, propun stimularea economiei locale prin încurajarea agenţilor economici pentru angajarea forţei de muncă locale şi susţinerea lor în demersurile de dezvoltare şi accesare de fonduri europene. Siguranţa cetăţenilor este iar o problemă majoră. În calitate de viitor primar o să propun organelor de poliţie o colaborare strânsă pentru diminuarea infracţionalităţii. Curăţenia reprezintă iarăşi o mare problemă. Ar mai fi multe probleme pe care trebuie să le rezolvăm pentru a intra în normalitate.

Rep: Care ar fi principalele priorităţi ale programului PNL Budeşti şi ale candidatului Ilie Mihai pentru un oraş civilizat?

I.M.: Principala mea prioritate ar fi să pot aduce gaze în gospodăriile cetăţenilor. Voi renegocia contractele privind preţul apei potabile, furnizarea şi calitatea apei potabile; Reabilitarea şi modernizarea drumurilor, prin asfaltarea întregii reţele stradale; Investiţii în edificii ale administraţiei publice locale; obiective investiţionale în domeniul culturii şi educaţiei: înfiinţarea unui club al copiilor pentru activităţi extracurriculare având ca tematică muzica, dansul şi teatrul; înfiinţarea claselor after-school; reluarea sărbătorii „Zilei Oraşului”; construire grădiniţă cu 3 săli de curs; Reabilitarea, modernizarea şi dotarea şcolilor şi grădiniţelor; Finalizarea lucrărilor de canalizare şi a reţelei de apă menajeră;  Elaborarea programului de investiţii publice în funcţie de necesităţile majore ale oraşului; susţinerea mediului de afaceri pentru promovarea investiţiilor; Realizarea unor proiecte în parteneriat public – privat în vederea creării unor noi locuri de muncă pentru budeşteni; asfaltarea DC – km 31 – sat Buciumeni care face legătura cu DN 4; construire sală sport cu destinaţii multiple; construire mini teren sport multifuncţional în fiecare instituţie de învăţământ; înfiinţare locuri de joacă şi agrement în cele 3 sate aparţinătoare: Aprozi, Buciumeni, Gruiu; împrejmuire şi lucrări de curăţenie a cimitirelor; modernizare, reabilitare iluminat public stradal.

Rep: D-le Mihai, veţi fi sprijinit de conducerea PNL pentru realizarea acestor proiecte care cu siguranţă vor îmbunătăţi calitatea vieţii cetăţenilor?

I.M.: Am o relaţie foarte bună cu preşedintele PNL Călăraşi, dl Daniel Drăgulin precum şi cu preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă, din partea cărora am promisiunea că oraşul Budeşti şi satele aparţinătoare vor deveni o prioritate pentru investiţiile din judeţul Călăraşi. Sunt sigur că Budeşti se va dezvolta pentru că are potenţial. De asemenea, senatorul Răducu Filipescu, cu care am o relaţie deosebită, a fost şi va fi alături de mine tot timpul. Mi-a promis că o să am tot sprijinul domniei sale pentru aducerea la normalitate a oraşului Budeşti.

Rep: În prag de sărbători, ce mesaj doriţi să transimiteţi electoratului dvs.?

I.M.: Le mulţumesc tuturor celor care m-au încurajat pentru a candida din nou. Le mulţumesc din nou tuturor celor care au fost şi sunt aproape de mine. EI au înţeles că sunt OMUL care îşi doreşte să lupte pentru binele oraşului Budeşti şi a satelor arondate. Vreau ca oraşul Budeşti şi satele aparţinătoare să revină printre primele localităţi din acest judeţ din punct de vedere al dezvoltării. Din acest punct de vedere este clar că avem nevoie de o schimbare majoră. Cetăţenii trebuie să găsească uşa deschisă la primărie în permanenţă. Angajaţii şi funcţionarii trebuie să se comporte civilizat cu oamenii pentru că din taxele şi impozitele lor îşi primesc salariile. Vreau să schimb modul de a conduce acest oraş. În prag de sărbători le transmit multă sănătate şi să aibă parte de sărbători frumoase! Vreau să fim mândri de oraşul în care trăim cu toţii. La mulţi ani!

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
5.500 de copaci plantaţi, într-o singură zi, în toate localităţile din judeţul Călăraşi

Cea mai amplă acţiune de împădurire, din România, de până acum, s-a desfăşurat săptămâna trecută, vineri, în judeţul Călăraşi, toate...

Închide