Mihail Penu: „Asfaltarea străzilor este una dintre cele mai importante investiţii realizate în comuna Chiselet”

Mircea Brânduşă. Unul dintre cei mai longevivi primari din judeţul Călăraşi este în funcţie din 1996, iar la fiecare tur al alegerilor îşi elimină concurenţa fără mare efort. Mihail Penu, 58 ani, primar al comunei Chiselet, este al treilea cel mai longeviv din tot judeţul.

Şi-a început activitatea ca edil al comunei în 1996, iar de atunci este ales constant de către locuitorii din Chiselet. Spune că secretul longevităţii este faptul de a nu-ţi dori în mod special această funcţie. Nu a investit niciodată bani în campanii. Cu toate acestea, pe 10 iunie 2016 i-a spulberat pe cei 3 contracandaţi, cu un scor de peste 71% din voturile alegătorilor. Grija pentru o viaţă mai bună a concetăţenilor săi, demersurile făcute pentru implementarea unor proiecte benefice comunităţii, şi nu în ultimul rând, modul cum colaborează cu echipa sa, în special cu viceprimarul, Tudorel Fotin, l-a recomandat constant în faţa electoratului din Chiselet.

Rep: Domnule primar, în acest mandat, care ar fi cele mai importante investiţii finalizate?

M.P.: Din punctul meu de vedere, asfaltarea străzilor comunale de interes public, pe o lungime de 7940 metri şi modernizarea iluminatului public stradal cu tehnologie led, reprezintă cele mai importante proiecte finalizate.

Rep: Din ce am văzut, tranzitând comuna se lucrează intens. Vă rog să faceţi cunoscute investiţiile la care se lucrează şi stadiul lor de execuţie.

M.P.: Avem câteva proiecte demarate, toate cu un impact social pozitiv asupra locuitorilor. Modernizare şi reabilitare Grădiniţa nr.2, lucrări aflate la peste 70% din stadiul de execuţie; Construire Grădiniţă cu program normal, cu trei săli de curs, stadiu de execuţie, 30%; Asfaltare străzi comunale pe o lungime de 5459 metri, stadiu de execuţie, 15 %: Reactualizare PUG comuna Chiselet.

Rep: Am înţeles din discuţiile purtate că există două proiecte aflate în stadiu de licitaţie. Care sunt acestea?

M.P.: Construire unitate sanitară în comuna Chiselet şi Achiziţie Buldoexcavator multifuncţional.

Rep: Domnule primar, cu siguranţă există pe agenda dvs de lucru noi proiecte. Care sunt priorităţile pentru perioada 2019/2020?

M.P.: Specialiştii noştri din primărie au realizat documentaţia tehnică pentru următoarele proiecte pe care intenţionez să le demarez în perioada 2019-2020: Realizare, modernizare, dotare şi extindere cămin cultural comuna Chiselet; Construire şi amenajare bază sportivă în comuna Chiselet; Înfiinţare reţea de distribuţie gaze naturale în comuna Chiselet; Construire sală de sport în comuna Chiselet, şoseaua Călăraşi, nr.228, prin subprogramul „Săli de sport”; Construire şi dotare sediu primărie în comuna Chiselet, prin programul naţional de construcţii de interes public social.

Rep: Domnule primar, duminică sunt alegeriel europarlamentare. Credeţi că locuitorii comunei Chiselet vor ieşi în număr mare la vot?

M.P.: Nu pot spune în ce procent vor ieşi locuitorii comunei Chiselet la vot. Depinde cât de bine şi-au făcut campania formaţiunile politice. Cu siguranţă, locuitorii vor aprecia acest aspect.

Rep: Ce mesaj transmite primarul Mihail Penu locuitorilor comunei Chiselet?

M.P. Îi asigur că noi, funcţionari din primărie lucrăm doar pentru ei. Le transmit multă sănătate şi le mulţumesc pentru sprijinul acordat de-a lungul timpului.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide