Mihail Penu: „Bugetul aprobat va acoperi cheltuielile primăriei Chiselet până la sfârşitul lunii octombrie”

Mircea Brânduşă. Mihail Penu, primarul comunei Chiselet aflat la al şaselea mandat, ne-a prezentat, acum, la început de an, o analiză a activităţii primăriei din punct de vedere administrativ, economic şi social. De asemenea, domnia sa ne-a prezentat şi lista realizărilor dar şi a investiţiilor prioritare pentru perioada următoare.

Rep: Domnule primar, vă rog ca să ne spuneţi câteva cuvinte despre activitatea primăriei Chiselet. Există probleme la nivelul administraţiei publice locale?

M.P.: Am să încep cu partea strict administrativă, serviciu care se desfăşoară în condiţii normale. Totuşi, de la 1 ianuarie a.c., primăria nu mai are secretar, întrucât titular postului a ieşit la pensie. Am demarat procedura legală la ANFP pentru scoaterea la concurs a acestui important post din organigrama primăriei. Economic, am reuşit să finalizăm bugetul local, care a fost aprobat în şedinţa consiliului local din ianuarie şi care va acoperi toate cheltuielile până la sfârşitul lunii octombrie. Tot în ianuarie am achitat arieratele restante din anul precedent. Serviciul social este la zi cu plăţile către asistenţii persoanelor cu dizabilităţi şi către persoanele cu handicap grav. S-au acordat ajutoare de urgenţă unui număr de 5 familii pentru a-şi înmormânta rudele. Nu în ultimul rând, acest serviciu s-a ocupat de acordarea ajutoarelor de încălzire (185 dosare) şi a ajutoarelor asistaţilor social de la Legea 416.

Rep: Există proiecte pe care aţi reuşit să le demaraţi dar care încă sunt nefinalizate?

M.P.: Din păcate, da. Sunt în diferite stadii de execuţie lucrările de construire a unei grădiniţe cu program normal cu trei săli de clase din centrul comunei şi lucrările de reabilitare, modernizare şi dotare a grădiniţei nr. 2 din zona Surlari.

Rep: Care ar fi cea mai importantă realizare a primăriei din acest mandat?

M.P.: De departe cel mai important proiect finalizat de administraţia locală din Chiselet este „Reabilitarea şi Modernizarea străzilor Sălciilor şi Zootehniei”.

Rep: Prin PNDL 2, primăria Chiselet ce proiecte va implementa anul acesta?

M.P.: Avem un singur proiect al cărui contract de finanţare a fost semnat la MDRT şi are ca obiectiv realizarea investiţiei „Asfaltare străzi de interes public local în comuna Chiselet” şi are ca scop modernizarea reţelei stradale din comună.

Rep: Pentru acest mandat, care sunt priorităţile primarului Penu?

M.P.: În agenda mea de lucru se regăsesc multe proiecte, însă cele mai importante pentru comunitatea noastră ar fi următoarele: „Construire Unitate Sanitară” cu program continuu şi „Reabilitare, Modernizare şi Dotare Cămin Cultural”. Pentru aceste două semnificative investiţii s-au efectuat studiile de fezabilitate şi vom demara procedurile care urmează. Sper să aibă punctajul eligibil, astfel încât în cea mai scurtă perioadă (finele anului sau începutul lui 2019) să le implementăm.

Rep. Care este mesajul pe care îl transmiteţi colaboratorilor dumneavoastră, dar şi locuitorilor comunei Chiselet?

M.P.: Sper într-o colaborare bună cu aparatul de specialitate al primarului şi cu consilierii locali care să conducă în final către îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a locuitorilor, dar şi a imaginei comunei Chiselet. Pentru că ieri s-a sărbătorit „Ziua Femeii”, doamnelor şi domnişoarelor din comuna noastră le doresc să li se împlinească dorinţele şi le urez un sincer La Mulţi Ani!”. Tuturor locuitorilor le transmit să fie sănătoşi şi să aibă parte de tot ce îşi doresc.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide