Mihail Penu: „Până la sfârşitul anului viitor vom vom finaliza eliberarea titlurilor de proprietate”

Mircea Brânduşă. Ce a reuşit să facă în acest prim an din al cincilea mandat şi ce şi-a propus în următorii, ne-a spus primarul comunei Chiselet, Mihail Penu, într-o discuţie pe care am purtat-o recent cu acesta.

Rep: D-le primar, care sunt problemele cu care se confruntă administraţia publică Chiselet?

M.P.: Am întâmpinat greutăţi la emiterea titlului de proprietate asupra terenurilor din cauza lipsei de personal calificat în acest domeniu. În acest sens, Primăria Chiselet a încheiat un contract de prestări servicii cu o firmă autorizată pentru întocmirea titlurilor de proprietate privată asupra terenurilor şi îi asigurăm pe cetăţeni că până la finele anului vor intra în posesia acestor documente. Social, primăria are 194 de dosare pentru acordarea ajutorului social a 492 de persoane. Economic, nu există restanţe financiare către furnizorii de servicii, iar plata salariilor este în termen.

Rep: Care sunt principalele realizări ale primăriei Chiselet în acest an?

M.P.: Aş începe cu asfaltarea străzilor de interes public local, pe o lungime de 9,5 km, apoi cu cei 7 km de pietruiri de drumuri comunale. Lucrări de modernizare la Şcoala Gimazială cu clasele I-VIII; lucrări de curăţenie şi întreţinere la cimitirele din localitate; extinderea sediului primăriei prin construirea unui corp nou unde vor funcţiona serviciile de contabilitate, taxele şi impozitele; lucrări de întreţinere la grădiniţa veche; reabilitare şi modernizare Grădiniţa Nr. 2, zona Surlari.

Rep: Care sunt proiectele aflate în derulare şi în ce stadiu de execuţie se află?

M.P.: Primăria Chiselet a demarat lucrările la două proiecte care au ca scop final educaţia copiilor din comună, care reprezintă viitorul nostru şi anume: „Construire Grădiniţă cu Program Normal, cu 5 săli de grupă, sală de sport şi alte spaţii aferente activităţilor recreative pentru copii” şi „Modernizare şi reabilitare Grădiniţa Nr. 2” – proiectele se află la 20-30% stadiu de execuţie, urmând ca până la mijlocul anului viitor să fie finalizate.

Rep: Ce proiecte va implementa primăria prin P.N.D.L. 2 2017-2020?

M.P.. Avem aprobate două mari proiecte care cu siguranţă îşi vor pune amprenta în viaţa locuitorilor comunei Chiselet:

– Asfaltare străzi în comuna Chiselet pe o lungime de 5,459 km;

– Construire unitate sanitară în comuna Chiselet.

Rep: Există interes din partea investitorilor pentru comuna Chiselet?

M.P.: Datorită faptului că arealul zonei în care este situată comuna Chiselet este unul preponderent agricol, interesul pentru dezvoltarea acestui sector de activitate a fost doar din partea fermierilor şi a avut ca scop dezvoltarea asociaţiilor agricole şi a fermelor zootehnice. Suntem în discuţii cu un investitor care, sub formă de parteneriat cu Primăria Chiselet, doreşte să iniţieze un proiect care are ca obiectiv înfiinţarea unui parc fotovoltaic, obiectiv care odată realizat va reduce considerabil costurile la energia electrică necesară iluminatului public stradal. Nu în ultimul rând, dacă acest proiect se va concretiza se vor crea şi locuri de muncă pentru locuitorii comunei noastre.

Rep: D-le primar, care sunt investiţiile prioritare pentru perioada anilor următori şi în ce stadiu se află?

M.P.: Avem câteva proiecte aflate în stadiul de documentaţie tehnică şi obţinere de avize, cel mai important fiind prin programul G.A.L. Colinele Argeşului, „Achiziţie buldoexcavator multifuncţional”.

Rep: Care a fost cel mai important proiect de hotărâre pe care Primăria Chiselet l-a adoptat în acestă toamnă?

M.P.: Având în vedere prevederile legii 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, la sfârşitul lunii septembrie a fost pus în dezbatere şi aprobat proiectul de hotărâre privind prestarea serviciului de colectare şi transport al deşeurilor comunale generate de persoanele fizice.

Rep: Care a fost scopul acestui proiect de hotărâre?

M.P. Obiectivul pe care l-am vizat la iniţierea acestui proiect de hotărâre l-a reprezentat aprobarea taxei pentru persoane fizice exprimată în lei/lună/persoană, a tarifului/taxă pentru agenţi economici în lei/tonă şi a tarifului pentru colectările ocazionale şi suplimentare, inclusiv deşeurile depozitate de către generatori în locuri nepermise, lei/tonă, bani care vor îmbunătăţi bugetul local.

Rep: Care este mesajul dvs. pentru locuitorii comunei Chiselet?

M.P. Le transmit multă sănătate şi să aibă un sfârşit de an aşa cum îşi doresc.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide