Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost prezent luni la Călărași

Luni, 25 martie, ministrul Agriculturii, Petre Daea s-a aflat într-o vizită de lucru la Călărași, pentru a vedea lucrările de la amenajarea de irigații Gălățui – Călărași.

Ministrul a fost primit de către președintele PSD Călărași, Iulian Iacomi. Obiectivul principal al prezenței în Călărași l-a constituit verificarea stadiului lucrărilor la amenajarea de irigații Gălățui-Călărași, una dintre investițiile majore ale Programului Național de Irigații.

Prin acest program se dorește a se reabilita o suprafaţă de 2.004.639 ha din 88 de amenajări de irigaţii, cu următoarele obiective: 119 staţii de pompare de bază, 178 de staţii de repompare, 11.856 m de conducte de refulare, 48.232 m de conducte îngropate, un colector, 2.548.860 m de canale de aducţiune, 2.811.338 m de canale de distribuţie şi 5.286 de construcții hidrotehnice.

Amenajarea de irigații Gălățui-Călărași are o valoare contractuală de 80 de milioane lei cu TVA și are ca obiective reabilitarea a două nave plutitoare, a 29 de kilometri de canale și a stației de repompare SRP1 Vlad Țepeș, stație care deservește pentru irigarea a 75 de mii de hectare agricole.

Verificarea de către ministrul Agriculturii a stadiului lucrărilor la amenajarea de irigații s-a făcut în prezența președintelui PSD Călărași, Iulian Iacomi, a deputatului Sorin Vrăjitoru, a directorului general  Apele Române, Victor Sandu, a directorului general ANIF, economist Florin Barbu, a directorului ANIF Călărași, Vasile Neagu și în prezența reprezentanților executantului lucrărilor.

Investițiile în agricultură reprezintă, în guvernarea PSD, o prioritate. Aceasta a făcut ca județul Călărași să beneficieze de importante fonduri pentru îmbunătățiri funciare, care să contribuie la producții agricole record, așa cum a fost producția agricolă de anul trecut.

În acest context nu este deloc întâmplător faptul că în 2018 România a exportat produse agricole în valoare de peste 4 miliarde de Euro, agricultura rămânând unul dintre sectoarele care a contribuit din plin la obținerea unor venituri substanțiale de către țara noastră. Din acest punct de vedere, Călărașiul se poate mândri cu această performanță a României, județul  fiind unul preponderent agricol.

Vizitarea obiectivului a reliefat progresul făcut de către constructor de la ultima vizită a ministrului. În același timp s-a cerut urgentarea lucrărilor, în urma discuțiilor cu executantul lucrărilor stabilindu-se de comun acord ca întreaga amenajare să fie aptă pentru funcționare la capacitate deplină în aprilie anul viitor, cu 6 luni mai devreme decât termenul estimat inițial.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide