Ministrul Comunicaţiilor, Lucian Şova, prezent la dezbaterea SMART CITY 2017-2020, de la Călăraşi

 

Primăria Municipiului Călăraşi şi primarul Daniel Ştefan Drăgulin au reuşit să reunească în reşedinţa de judeţ, într-o dezbatere în premieră pentru oraşul nostru, furnizori de soluţii şi echipamente IT şi primari din regiunea de sud a ţării. Scopul dezbaterii ce a avut loc la restaurantul Hestia Park, miercuri, 20 septembrie, şi care s-a bucurat de prezenţa ministrului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Lucian Şova, a fost acela de discuta aplicat asupra a ceea ce se poate dezvolta în oraşele noastre pentru că, deşi există multe soluţii smart dedicate şi resurse care pot fi alocate pentru acestea, viteza de adoptare şi implementare este redusă. Subiectele abordate în cadrul evenimentului s-au referit şi la modalitatea în care pot fi eliminate unele bariere şi accelerată viteza de decizie a autorităţilor publice pentru adoptarea soluţiilor smart în beneficiul cetăţenilor, mediului de afaceri, turiştilor şi administraţiei.

„SMART CITY 2017-2020. NEVOI – SOLUŢII – METODE” a fost prima dezbatere regională, după cea naţională, iniţiată de fostul ministru al Comunicaţiilor, Marius Bostan. Demersul Primăriei Municipiului Călăraşi a fost sprijinit şi de filiala Călăraşi a Consiliului Local al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.

Pentru că în România conceptul de Smart City a fost deja îmbrăţişat, cu succes, de administraţii locale, tocmai de la Alba Iulia, Valentin Voinica, managerul de proiect, a venit la Călăraşi să prezinte proiectele de smart city implementate sau care urmează să fie implementate acolo. Municipiul Călăraşi urmează să intre şi el pe acest trend, în cadrul reuniunii, fiind prezentate proiectele de Mobilitate Urbană care au componente de smart city şi care vor fi implementate, cu ajutorul finanţării pe Axa 4 a Programului Operaţional Regional 2014-2020 în următoarea perioadă.

Partea a doua a întâlnirii a fost dedicată furnizorilor de soluţii şi echipamente IT, care şi-au prezentat unele proiecte deja implementate pentru administraţii publice locale în România, dar şi alte idei menite să facă viaţa mai uşoară cetăţenilor unui oraş. Au participat: Urbanscope, Cluster-ul Different Angle din Bucureşti, Telekom România, Orange România, ZTE, IDC România, Synergetics partener ESRI, Dell EMC, Frontier Connect Timişoara, Philips Lighting România, Cluster-ul IT Cluj Napoca, Direct One, VMB Partners, Avitech.

Dezbaterea s-a bucurat, pe lângă prezenţa ministrului Lucian Şova, şi de cea a prefectului George Iacob, secretarului de stat Ciprian Pandea, primarilor din Focşani, Urziceni, Buzău, Giurgiu, Slobozia, Amara, Feteşti şi reprezentanţi ai altor primării invitate, directorului ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat, şi reprezentanţi ai unor instituţii publice din Călăraşi.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide