Ministrul Finanţelor vrea să introducă din 1 ianuarie 2016 impozitul forfetar

Ministerul Finanţelor Publice a reluat discuţiile cu mediul de afaceri privind impozitul forfetar şi intenţionează să îl introducă în Codul fiscal pentru a intra în vigoare la 1 ianuarie 2016, anunţat vineri ministrul de resort, Eugen Teodorovici, informează Agerpres.

“A fost şi o discuţie despre impozitul forfetar, foarte mult solicitat de cei din piaţă. A fost un proiect de act normativ anul trecut, a trecut de Senat, dar a fost respins în Camera Deputaţilor. A rămas că până săptămâna viitoare (n.r. săptămâna 18-22 mai) dânşii să se uite din nou pe acest act normativ şi odată ce avem cu toţii un punct de vedere comun să încercăm în Camera Deputaţilor, acolo unde este Codul Fiscal în dezbatere, să adăugăm acest amendament, astfel încât de la 1 ianuarie să îl putem aplica dacă acest lucru se doreşte şi într-adevăr este benefic pentru economie”, a explicat vineri ministrul Finanţelor, citat de Agerpres.

În opinia sa, introducerea unui astfel de impozit va fi benefică pentru toţi actorii implicaţi.

“Dacă se va realiza, şi eu sper foarte mult să îl realizăm, va fi un pas foarte mare înainte din foarte multe puncte de vedere, şi pentru noi că stat, pentru că ştim foarte bine ce încasăm, şi pentru dânşii va fi mai simplu, ANAF va avea mai puţin de verificat, deci ne concentrăm eforturile către acea zonă de mare evaziune fiscală pe care cu toţii dorim să o combatem”, a mai spus Teodorovici.

Autorităţile au încercat în repetate rânduri să introducă impozitul forfetar în legislaţia fiscală, încă acest lucru nu s-a concretizat. Spre exemplu, impozitul forfetar a fost cuprins în proiectul de Cod fiscal lansat în dezbatere publică în iulie 2014, însă în proiectul de Cod fiscal propus anul acesta şi care a trecut deja de Senat nu se regăseşte acest impozit.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Aproximativ 300 de locuri de muncă înregistrate în evidenţa AJOFM Călăraşi, în această săptămână

La data prezentă, în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi sunt înregistrate 287 de locuri de...

Închide