Ministrul pentru Afaceri, Radu Oprea, invitat la Călărași de senatorul Roxana Pațurcă

Senatorul PSD Roxana Pațurcă l-a invitat la Călărași pe noul ministru pentru Afaceri, Radu Oprea, pentru o discuție pe tema Întreprinderilor Mici și Mijlocii. Acesta a confirmat invitația, urmând ca, în cel mai scurt timp, acesta să vină la Călărași. De altfel, senatorul Roxana Pațurcă a anunțat pe pagina sa de facebook care sunt măsurile propuse de Guvernul Dăncilă, pentru perioada imediat următoare, pentru a veni în sprijinul IMM-urilor:

Sprijinirea sectorului IMM reprezintă o prioritate a programului economic. În acest sens au fost elaborate o serie de măsuri care vizează:

-Dezvoltarea Agenţiilor Regionale de Atragere de Investiţii şi Promovare a Exportului. Beneficiari vor fi mediul de afaceri, autorităţile publice regionale şi locale. Sumele vor fi asigurate din fonduri nerambursabile: 5 milioane euro/an pentru 8 Agenţii.

-Continuarea programului Romania Start–up Nation. Vom avea în vedere crearea a 10 mii de start up-uri anual, suma alocată pentru proiect/antreprenor fiind de 200.000 lei.

-Strategic Invest Romania–Program de ajutor de stat pentru susţinerea investiţiilor strategice ale antreprenorilor autohtoni. Beneficiari vor fi investitorii autohtoni, scopul fiind susţinerea investiţiilor autohtone de minim 2 milioane de euro, prin acordarea unui grant din valoarea investiţiei.

-Crearea Programului Naţional de Dezvoltare a Antreprenoriatului–PNDA. Se va finanţa infrastructura antreprenorială la nivelul comunităţilor locale (înfiinţarea a cel puţin un incubator/parc industrial/parc tehnologic.

-Program pentru sprijinirea internaţionalizării urmând a fi susţinute firmele româneşti care doresc să exporte.

-Înfiinţarea liceelor de antreprenoriat, urmărindu-se în esenţă dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor.

-Programul România Profesională. E vorba de un program de susţinere în parteneriat public–privat a şcolilor profesionale şi de meserii care să sprijine formarea tinerilor în meseriile de strungar, sudor, electricieni, mecanici, etc.

-Adoptarea Legii Lobby-ului. Asemănător Registrului de Transparenţă European se va înfiinţa Registrul de Lobby.

-Restructurarea mediului de afaceri prin introducerea planurilor de conformare de la un anumit moment dat astfel încât toate companiile să aibă asigurat un cadru predictibil pentru viitor.

Toate aceste măsuri vor fi aduse şi la cunoştinţa călărăşenilor chiar de către noul ministru pentru Afaceri, Radu Oprea în perioada imediat următoare. În funcţie de calendarul domniei sale de lucru sperăm să-l avem pe domnul ministru la Călăraşi cât mai repede ca să răspundă tuturor întrebărilor venite din zona IMM.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide