Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, speră ca o dată cu creșterea salariilor să se rezolve lipsa medicilor din spitalele Călărași și Oltenița

La invitația senatorului PSD Roxana Pațurcă și a președintelui PSD Călărași, secretarul de stat Ciprian Pandea, sâmbătă, 3 martie a.c., ministrul Sănătății Sorina Pintea a vizitat spitalele din municipiile Călărași și Oltenița.

Vizita a debutat la Spitalul Județean de Urgență din Călărași, acolo unde a fost așteptată de președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, directorul CJAS Călărași, Marius Dulce, prefectul George Iacob și managerul SJUC Emanoil Valentin.

Alături de aceștia, dar și de medicii spitalului, a vizitat secțiile din spital și a discutat despre una dintre problemele majore cu care se confruntă spitalul călărășean – lipsa medicilor. Aceeași problemă au ridicat-o și autoritățile oltenițene.

Ministrul Sorina Pintea speră ca, o dată salariile mărite, medicii să rămână să lucreze în țară. „Eu cred că primul pas l-am făcut în calitate de Guvern. De la 1 Martie, salariile personalului medical au crescut. Implicarea medicilor de la Olteniţa m-a impresionat. Sunt nişte eroi. Sunt impresionată de modul în care medicii gestionează activitatea acestui spital. Din punct de vedere al infrastructurii, pot să spun că Olteniţa poate fi un bun exemplu de bune practici. Cu resurse limitate au făcut minuni. Aici la Olteniţa se fac minuni. Şi la Călăraşi şi la Olteniţa, partea de finanţare se face prin lege.

C.A.S. finanţează în funcţie de numărul de paturi şi de serviciile medicale pe care le contractează, dar sper că odată cu noile creşteri salariale, problema resursei umane va fi rezolvată, iar pe de altă parte, la Călăraşi şi Olteniţa se vor derula proiecte europene. La nivel de minister vom finanţa acolo unde este nevoie dar în urma unei analize. Nu poţi tu, autoritate locală, să nu faci nimic şi să vii cu mâna întinsă la minister. Lipsa personalului medical este cea mai acută problemă cu care se confruntă, atât spitalul de la Călăraşi, cât şi cel de la Olteniţa. Dacă vrei să faci un act medical de calitate, ai nevoie de dotări dar în primul rând de medici. Sunt surprinsă că, la o aşa mică distanţă de Bucureşti, nu sunt medici, dar sunt convinsă că vor veni. Ca urmare a experienţei mele dobândite în funcţia de manager de spital, sfătuiesc medicii să ţină aproape de corpul medical şi de autorităţile locale.”

Gazdă a ministrului în cadrul vizitei din județ, senatoarea Roxana Pațurcă, cea care l-a adus la Călărași și pe fostul ministru Florian Bodog, și de la care a obținut includerea spitalului județean pe lista de investiții a Ministerului Sănătății, s-a declarat optimistă în ceea ce privește rezolvarea problemelor într-un timp cât mai scurt.

„Suntem de fiecare dată alături de călărăşeni şi problemele lor. Sănătatea este un domeniu care mă preocupă îndeaproape, atât pe mine cât şi pe colegii mei din PSD. Doamna Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, s-a aflat la Călăraşi, la invitaţia pe care i-am lansat-o împreună cu domnul preşedinte, Ciprian Pandea.

În prima parte a zilei, împreună cu doamna ministru am vizitat câteva secţii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi. Am inventariat împreună cu managerul spitalului, domnul Valentin Emanoil, problemele majore cu care se confruntă această unitate spitalicească foarte importantă din judeţ, identificând împreună şi o parte din soluţii pentru remedierea lor. Tot sâmbătă, doamna ministru s-a deplasat şi la Olteniţa unde ne-am întâlnit cu o parte din cadrele medicale ale Spitalului municipal. La discuţii a fost prezent şi domnul primar Petre Ţone, primăria şi Consiliul Local Olteniţa asigurând finanţarea în bune condiţii a spitalului.

Una din concluziile majore pe care le-am desprins este că avem nevoie de medici şi sunt convinsă că decizia Guvernului de a majora salariile acestora, începând cu 1 martie, este de bun augur pentru însănătoşirea sistemului de sănătate din România. Doamna ministru Pintea ne-a asigurat de tot sprijinul său şi sper ca în perioada imediat următoare lucrurile să se îmbunătăţească. ”

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide