Ministrul Sănătății vizitează vineri Spitalul Județean Călărași/Emil Mușat nu va fi managerul Spitalului

Senatorul PSD Roxana Pațurcă a reușit să-l convingă pe ministrul Sănătății, Florian Bodog, să vină la Călărași pentru a vedea, la fața locului, care este situația Spitalului Județean de Urgență Călărași. În ultima perioadă la conducerea unității sanitare au fost numite mai multe persoane care însă nu au reușit să rezolve, pe fond, problemele din cadrul acesteia.

Lipsa medicilor, în special, care să acopere gărzile, a făcut ca spitalul să fie retrogradat de la nivelul 3 (mediu) la nivelul 4 (bazal) ceea ce duce implicit la pierderea unor fonduri importante. Momentan, există un proces între SJUC și Ministerul Sănătății privind declasarea.

Recent, noul manager numit de președintele CJ Vasile Iliuță, Silviu Didilescu, și-a dat demisia din funcție, alături de președintele Consiliului de Administrație, Marius Militaru, care îl înlocuise din funcție pe Rareș Ionescu în urmă cu puțin timp și de directorul economic Niculina Chivulescu. Nici directorului medical, Laurențiu Belușică, venit anul trecut la Călărași, la inițiativa lui Iliuță, nu i s-a mai prelungit mandatul, președintele Vasile Iliuță reproșându-i că a făcut ca spitalul să funcționeze bine doar pe facebook.

Emil Mușat nu va fi numit manager interimar deoarece statutul de funcționar public nu îi permite acest lucru. În schimb, este posibil ca acesta să fie desemnat președinte al Consiliului de Administrație. În acest moment, conducerea spitalului este asigurată, prin împuternicire, de Daniela Lazăr, director de îngrijiri și Adela Năsturică, director medical. De asemenea, în locul doamnei Chivulescu a fost imputernicită, ca director financiar contabil, Mariana Dinu.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
 „Călărășeni pentru Călărași” – spectacol dedicat poetului Adrian Păunescu

Pe data de 15 martie 2017, ora 18.00,  Centrul Cultural Județean Călărași vă invită să trăiți emoția evenimentului „Călărășeni pentru...

Închide