Moş Crăciun în vizită la şcolile şi grădiniţele comunei Jegălia

Mircea Brânduşă. La mijlocul acestei săptămâni Moş Crăciun a vizitat mai multe şcoli din comuna Jegălia şi le-a oferit şcolarilor şi elevilor daruri. În semn de mulţumire, copiii i-au promis că vor fi cuminţi.

Miercuri, 16.12.2015 elevii de la ciclul primar ai şcolii din satul Gâldău au primit vizita Moşului şi a d-lui primar Vasile Aurel, care le-au oferit daruri făcute din inimă. Bucuria de pe chipurile lor l-a impresionat pe Moşu care flutura de zor căciula fermecată, iar colindele au răsunat pline de emoţii şi voie bună. Ca un prieten bun de-al Moşului, primarul Vasile Aurel le-a spus copiilor cum a aflat dacă au fost cuminţi şi au învăţat bine tot anul: „Spiriduşii Moşului stau la fereastra fiecărui copil şi-şi notează faptele bune pe care le face”.

A doua zi, joi 17.12.2015, Moşul a poposit la şcolile şi grădiniţele din satul Iezeru. Mai întâi a vizitat clasa pregătitoare unde, răbdător, bătrânelul cu barba albă a ascultat dorinţa fiecărui copil, apoi rând pe rând celelalte clase mai mari. La şcoala din satul Jegălia, elevii din clasa întâi au jucat rolurile magilor care au venit cu daruri la naşterea Mântuitorului, primind aplauze din partea primarului Vasile Aurel şi darurile mult aşteptate de la Moş. Câteva clase mai încolo, alţi elevi de la clasa pregătitoare au jucat o piesă de teatru incluzându-l pe Moş Crăciun în rolul principal. Cum era de aşteptat şi aici Moşul a vrut să afle cât de bine au învăţat cei mici. Peste drum de şcoală, copiii de grădiniţă s-au întrecut şi ei în spectacole fiind încântaţi de darurile pe care le-au primit din partea Moşului. ”Ca în fiecare an de când sunt primar am încercat ca prin aceste serbări cu tematică de Crăciun să înveselim toţi copiii din toate şcolile şi grădiniţele comunei noastre. Pentru că la aceste serbări magice, copiii sunt voioşi nevoie mare, cântă, spun poezii şi dansează în faţa lui Moş Crăciun pentru al convinge că merită darurile cerute”, a precizat primarul Vasile Aurel.

Moş Crăciun nu i-a uitat nici pe sportivii de mare performanţă de la clubul de lupte „Tricolorul” Jegălia, cărora pe lângă pungile cu dulciuri le-a dăruit echipamente sportive de calitate.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Uite, vine Moş Crăciun! – Serbare şcolară la Dichiseni

Mircea Brânduşă. În apropierea Sfintei Sărbători a Naşterii Domnului, în spiritul respectării tradiţiilor, a obiceiurilor şi a datinilor româneşti, precum...

Închide