Municipalitatea vrea să construiască încă un bloc de locuinţe sociale

Confruntată cu o cerere foarte mare de locuinţe sociale, aproximativ trei mii, Primăria Călăraşi caută soluţii pentru suplimentarea numărului de apartamente ce vor fi oferite în regim de locuinţe sociale. În acest sens, o altă fundaţie de bloc, ale cărui apartamente trebuiau iniţial să fie în regim de cumpărare, îşi va schimba destinaţia în bloc de locuinţe sociale.

Pentru acest lucru va fi alocată suma de 50.000 de lei pentru actualizarea documentaţiei tehnice, după cum reiese din proiectul de hotărâre supus aprobării Consiliului Local.

„Lucrările pentru obiectivul de investiţii „Bloc 15 tronson A+B din Ansamblul de locuinţe Mircea Vodă Sud 3 au fost începute în anul 1985 şi continuate până în anul 1989 când au fost sistate din lipsă de fonduri. În prezent este realizată parţial infrastructura pentru cele două tronsoane.

Pentru reluarea lucrărilor la acest obiectiv de investiţii a fost întocmit în anul 2010 Studiul de fezabilitate, PT şi DDE de către colectivul de proiectare a societăţii comerciale Arhitect Studio CN SRL Bucureşti, de asemenea a fost necesar ca în conformitate cu prevederile Legii 10/1995, privind calitatea în construcţii, art.18, să se efectueze expertiză tehnică autorizată asupra stadiilor fizice realizate şi adaptarea proiectului de rezistenţă la cerinţele tehnice actuale (Normativul P -100/1992 cu modificările şi completările ulterioare). Devizul general a fost aprobat prin HCL 117/2010, cu sursa de finanţare conform art.7 din Legea 114/1996. În acest sens, prin HCL 49/2011, a fost aprobată lista de priorităţi pentru obţinerea unei locuinţe în regim de cumpărare construită pentru tineri cu credit din partea statului, dar această hotărâre nu a fost dusă la îndeplinire deoarece nu s-au prezentat pentru încheierea contractelor de vânzare – cumparare şi plata avansului peste 70% din numărul total al locuinţelor conform art.13 din Legea 114/1996.

În conformitate cu OUG 26/2012 art. 5 se va actualiza documentaţia pentru obiectivul de investiţii sus menţionat, pentru destinaţia de locuinţe sociale în vederea accesări de fonduri de la bugetul de stat prin MDRAP – Programul construcţiei de locuinţe sociale conform Legii 114/1996.“

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Centrul Medico Social Călăraşi funcţionează la capacitate maximă

ADR Sud Muntenia a organizat marţi, 24 noiembrie, vizite la două obiective medico sociale finanţate din bani europeni din municipiul...

Închide