Muzeul Dunării de Jos din Călărași organizează Noaptea Muzeelor

Muzeul Dunării de Jos organizează sâmbătă, 21 mai 2016, începând cu ora 18.00 Noaptea Muzeelor.

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment iniţiat de Ministerul Culturii şi

Comunicării din Franţa care se află deja la a douăsprezecea ediţie.

Evenimentul este patronat, în mod tradiţional, de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM), iar în România de Reţeaua Naţională a Muzeelor.

Publicul va putea vizita gratuit expoziţiile din cele trei spaţii de expunere ale muzeului după cum urmează: la sediu, în Strada Progresului, nr. 4 „Colecţii şi colecţionari călărăşeni”, „Clipe-expoziţie de pendule, ceasuri şi tablouri”, „Civilizaţia romană la Dunărea de Jos-Durostorum”.

La secția Arheologie, din Strada 1 Decembrie 1918, nr. 1, călărășenii vor putea vedea „Evoluţia comunităţilor umane la Dunărea de Jos” și „Povestea unei case de acum 6000 ani”.

La secția Etnografie, din Strada 1 Decembrie 1918, Bloc Arcadia, doritorii pot admira expoziția „Gospodăria ţărănească din Valea Dunării”.

Publicul participant va beneficia de un program special organizat la Secţia Arheologie, astfel: ora 18.30spectacol dansuri de societate-Cecilia şi Dorin Manea, la ora 19.00Aspecte etnofolclorice semnificative-Repertoriu de cântece din Bărăgan. După ora 20.00, călărășenii pot viziona Istorie în imagini-Muzeul Dunării de Jos, iar la ora 21.00, doritorii pot vedea o proiecţie de film „România în primul război mondial-cota 789”.

Manifestarea se va desfăşura între orele 18.00-24.00.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
18 Mai 2016/Horoscop

Berbec – Veti fi dezamagiti de tergiversarea unei hotarari, care sperati sa schimbe in bine o anume situatie.Lasati lucrurile sa isi...

Închide