Muzeul Dunării de Jos din Călărași organizează Noaptea Muzeelor

Muzeul Dunării de Jos organizează sâmbătă, 21 mai 2016, începând cu ora 18.00 Noaptea Muzeelor.

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment iniţiat de Ministerul Culturii şi

Comunicării din Franţa care se află deja la a douăsprezecea ediţie.

Evenimentul este patronat, în mod tradiţional, de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM), iar în România de Reţeaua Naţională a Muzeelor.

Publicul va putea vizita gratuit expoziţiile din cele trei spaţii de expunere ale muzeului după cum urmează: la sediu, în Strada Progresului, nr. 4 „Colecţii şi colecţionari călărăşeni”, „Clipe-expoziţie de pendule, ceasuri şi tablouri”, „Civilizaţia romană la Dunărea de Jos-Durostorum”.

La secția Arheologie, din Strada 1 Decembrie 1918, nr. 1, călărășenii vor putea vedea „Evoluţia comunităţilor umane la Dunărea de Jos” și „Povestea unei case de acum 6000 ani”.

La secția Etnografie, din Strada 1 Decembrie 1918, Bloc Arcadia, doritorii pot admira expoziția „Gospodăria ţărănească din Valea Dunării”.

Publicul participant va beneficia de un program special organizat la Secţia Arheologie, astfel: ora 18.30spectacol dansuri de societate-Cecilia şi Dorin Manea, la ora 19.00Aspecte etnofolclorice semnificative-Repertoriu de cântece din Bărăgan. După ora 20.00, călărășenii pot viziona Istorie în imagini-Muzeul Dunării de Jos, iar la ora 21.00, doritorii pot vedea o proiecţie de film „România în primul război mondial-cota 789”.

Manifestarea se va desfăşura între orele 18.00-24.00.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide