Muzeul Dunării de jos inaugurează Sala „Artist Ion Sălișteanu”

Muzeul Dunării de Jos Călăraşi vă invită marţi, 26 mai 2015, ora 13.00, la deschiderea sălii Artist Ion Sălişteanu.

La evenimentul care va avea loc în Foaierul Centrului Cultural „Barbu Ştirbei” Călăraşi vor participa Oana Sălişteanu, profesor universitar, fiica regretatului artist, Doina Păuleanu, critic de artă, director al Muzeului de Artă Constanţa şi Gheorghe Petre, artist plastic, manager al Muzeului Naţional al Agriculturii Slobozia.

Expoziţia cuprinde numeroase lucrări realizate de marele artist plastic, trecut în nefiinţă la sfîrșitul lunii mai a anului 2011.

Ion Sălișteanu s-a născut la data de 6 octombrie 1929, în municipiul Piteşti. A studiat pictura între anii 1949-1955 la Institutul de Arte „Nicolae Grigorescu” din București cu profesorii Samuel Mutzner și Adam Bălțatu. A fost pictor, profesor universitar, membru corespondent al Academiei Române din martie 2006.

După absolvirea facultății în anul 1955, devine cadru didactic la secția pictură și membru al Uniunii Artiștilor Plastici profesioniști. Este interesat de raportul dintre artă și spațiul social, de arta medievală și bizantină, de ipostazele picturii moderne și contemporane.

Lucrează mari cicluri tematice, preocupat de ordinea formelor din natură. Călătorește mult, cu mare sete de relaționare a tot ceea ce ne definește și ne înconjoară. A realizat peste 4.000 de lucrări, multe figurând în cele circa 200 de expoziții de artă românească organizate în străinătate, în diferite centre culturale ale lumii. Din anul 1965, Ion Sălișteanu a avut peste 86 de expoziții personale în țară și străinătate.

                              

 

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Lucrările SP Pavaje Spaţii Verzi în perioada 25 – 29 mai 2015

Primăria Municipiului Călărași, prin Serviciul Public Pavaje Spații Verzi, anunță următorul program de lucrări pentru perioada 25.05-29.05.2015: Spații Verzi -Parc...

Închide