Nereguli la Dorobanţu, pe timpul primarului Nae Petrică

Rodica Dohot. Fostul primar al comunei Dorobanţu, Nae Petrică, nu a plecat din primărie fără să lase în urmă o serie de nereguli care, încet, încet, au început să iasă la iveală. Punctul culminant a fost în campania electorală, când a concediat abuziv un funcţionar al primăriei. Stelică Culcea a fost ,,lucrat” de primar şi i s-a desfăcut ilegal contractul de muncă, întrucât nu a dorit să-l susţină pe vechiul primar în campanile electorală.

Hotârât să facă publică această problemă, Stelică Culcea ne-a declarat: ,,Înainte cu 2 luni de începerea campaniei electorale, am fost întrebat de fostul primar, Nae Petrică, ce opţiune politică am. Am declarat ferm susţinerea mea faţă de actualul primar Vasile Stoica, chiar dacă pe atunci încă lucram la primărie şi eram singurul dintre toţi colegii mei care şi-a arătat susţinerea clară faţă de actualul primar. Cu ajutorul altor angajaţi din primărie, mi-a şters cu pastă corectoare toate semnăturile mele din condica de prezenţă şi mi-a desfăcut abuziv contractul de muncă, fără măcar să se gândească la faptul că am 6 copii în întreţinere. Vreau să vă spun că actualul primar, Vasile Stoica, m-a susţinut moral şi financiar pentru acţionarea în judecată în această problemă. Ulterior am şi câştigat procesul, mi s-au dat drepturile salariale cuvenite pentru lunile în care nu am muncit, dar în prezent nu mă mai pot angaja pe funcţia pe care am deţinut-o. Probabil, o să fac în acest sens şi o plângere penală contra fostului primar Nae Petrică pentru a mi se plăti daune materiale pentru pierderea locului de muncă.” Referitor la acest caz, actualul primar al comunei Dorobanţu, Vasile Stoica, a declarat că este indignat de acest fapt şi nu credea că se poate ajunge la fapte de acest gen. De altfel, nu este singurul caz de acest gen. L-am întrebat pe actualul primar dacă are cunoştinţă şi de alte probleme rămase nerezolvate de pe timpul fostului primar.

Nu mai este primar al comunei Dorobanţu, dar vorbeşte la telefon pe banii primăriei de 24 de milioane de lei vechi pe lună

,,Sunt nevoit să vă fac cunoscută şi o altă problemă depistată de mine. Nae Petrică a contractat pe vremea când încă era primar, la operatorul de telefonie mobilă Vodafone, un număr de 17 aparate telefonice moderne, aparate pe care le folosesc angajaţii firmei sale. Primim facturi şi de 24 de milioane de lei vechi pe primărie pe care trebuie să le achităm, chiar dacă nu beneficiem noi de aceste servicii. Am încercat să reziliez acest contract dar totul se ridică la o sumă colosală: 120 de milioane de lei vechi, clauza de reziliere. Ar trebui ca abonamentul să fie preluat de fostul primar şi de firma acestuia. Nu este corect să plătim din banii contrabuabililor, serviciile telefonice ale angajaţilor firmei sale. Ştim cu toţii că Nae Petrică nu este un om sărac. Este inadmisibil aşa ceva.”, a declarat pentru Obiectiv, Vasile Stoica, primarul comunei Dorobanţu. Tot din spusele actualului primar, am aflat că lucrurile negative ale fostului primar nu s-au oprit aici. Tot pe timpul mandatului său, a încheiat un contract, prin atribuire directă, cu o firmă ce trebuia să execute branşări la apă. Hârtiile arătau că s-au făcut peste 500 de racordări, când de fapt erau realizate decât 53. Vasile Stoica a trimis angajaţii primăriei pe teren şi au luat declaraţii tuturor cetăţenilor care au beneficiat de aceste racordări şi astfel s-a depistat că de fapt nu s-au făcut 500 ci doar 53. În acest fel, primăria nu plăteşte decât 53, acest lucru iscând în prezent şi un conflict cu firma care trebuia să se ocupe de drept, prin câştigarea licitaţiei, de aceste branşări.

Vasile Stoica:,, Fostul primar a încercat să-şi mai atragă nişte voturi prin nişte branşări ilegale”

,,Totul s-a făcut haotic. Lucrarea era de drept a firmei care a câştigat licitaţia. Nu trebuia să întervină altă firmă. Chiar nu puteam să cred că în ultima saptămână de campanie electoral s-au realizat peste 500 de branşări. Am ajuns chiar să fim somaţi de firma care a realizat lucrarea de alimentare cu apă că va scoate lucrarea din garanţie dacă se mai fac alte branşări. Sunt de părere că prin acest lucru, fostul primar a mai încercat atunci să îşi mai tragă nişte voturi.”, a concluzionat primarul Vasile Stoica.

La Dorobanţu lucururile încep să se schimbe în mai bine, pas cu pas

După câştigarea alegerilor, actualul primar al comunei Dorobaţu, Vasile Stoica, a depistat o serie de probleme lăsate de predecesorul său. Acest lucru nu l-a descurajat, ci l-a impulsionat să facă tot ce şi-a propus în campanie electorală, iar acest lucru a început să se vadă. Imediat după instalare, noul a primar s-a ocupat personal, împreună cu oamenii din subordine, de salubrizarea şi curăţenia în toată comuna. De asemenea, continuă proiectul cu apa în Dorobanţu şi Vărăşti, ca toţi concetăţenii săi să aibă apă potabilă în permanenţă, la presiune stabilă. Imediat, în perioada următoare, va fi scoasă la licitaţie şi lucrarea de pietruire a tuturor drumurilor. În prezent, întrucât elevii vor începe cursurile, primarul se ocupă de igienizarea şi modernizarea şcolilor.

,,Doresc ca în perioada imediat următoare să mutăm grădiniţă în locul primăriei şi sediul primăriei să îl mutăm la grădiniţă, întrucât costurile de întreţinere vor fi mai scăzute în acest fel.”, a declarat primarul comunei Dorobanţu, Vasile Stoica.

Citește articolul precedent:
Primarul Daniel Ştefan Drăgulin – primele 60 de zile la Primărie

Marius Lotrea. Rep: Din mandatul de primar al lui Daniel Ştefan Drăgulin au trecut primele 60 de zile. Cum v-aţi...

Închide