„Nouă ne pasă” – proiectul de suflet al Școlii Mircea Vodă care a demonstrat că și în Călărași sunt oameni cu inimă mare

O comunitate sănătoasă este atunci când membrilor ei le pasă de tot ceea ce se întâmplă în interiorul ei, de cei mai neajutorați, de cei aflați în momente critice ale vieții lor, iar atunci când există oameni care își lasă activitățile curente deoparte pentru a se ocupa și de problemele altora se poate spune că acea comunitate are un viitor.

În urmă cu trei ani, Alina Lotrea, directorul Școlii Gimnaziale Mircea Vodă Călărași, iniția o serie de spectacole la care erau invitați să participe elevi ai școlilor din județ – „Elfii lui Moș Crăciun” și „Vestitorii Primăverii”. Spectacolele au fost realizate împreună cu Academia de Arte Frumoase Daniel Iordăchioae și, pe lângă latura lor artistică de promovare a tinerelor talente locale, acestor reprezentații li s-a dat și un caracter umanitar. În toate edițiile s-au strâns fonduri pentru copii cu probleme de sănătate.

Anul acesta, Școlii Mircea Vodă i s-a alăturat Organizația Salvați Copiii și Asociația Femeilor de Afaceri – Filiala Călărași care, sub sloganul „Nouă ne pasă!”, și-au propus să strângă bani pentru dotarea Maternității Călărași. Timp de o săptămână și jumătate au bătut, la propriu, din poartă în poartă pentru a aduna fonduri pentru acest demers, reușind ca în preziua spectacolului să se colecteze de la oameni cărora chiar le pasă în jur de 8.000 de lei.

Joi, pe durata a aproximativ trei ore, în sala de spectacole a Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași, scena a fost insuflețită de momentele artistice realizate de copii talentanți care au dorit, prin prezența lor, să dea o mână de ajutor acestui proiect de suflet.

S-au făcut donații, s-au licitat tablouri, s-au cumpărat stegulețe, iar suma strânsă nu a fost una deloc mică. La final, Alina Lotrea (Școala Mircea Vodă), Elena Nicolache (AFA Călărași) și Adriana Zorilă (Salvați Copii) au anunțat că s-au strâns 18.000 de lei, la care se va adăuga și contribuția Organizației Salvați Copiii.

Amfitrionul spectacolului a fost, ca de fiecare dată, Daniel Iordăchioae, secondat de Anna Maria Gonciu.

Lipsă de interes a managerului spitalului, Emanoil Valentin, pentru acest eveniment

Managerul Spitalului Județean de Urgență Călărași, în cadrul căruia se află Maternitatea Călărași și pentru care s-au strâns fondurile, Emanoil Valentin, nu a găsit de cuviință să își facă apariția la acest spectacol care era dedicat din toate punctele de vedere instituției pe care o conduce. O lipsă de interes ce nu poate fi înțeleasă și acceptată în niciun context.

Din partea autorităților au fost prezenți primarul municipiului Călărași, Daniel Drăgulin, prefectul George Iacob, secretarul județului Călărași, Emil Mușat, inspectorul general școlar, Elena Mihăilescu, deputatul Sorin Vrăjitoru, consilierii județeni George Chiriță și Marian Ichim.

„NOUĂ NE PASĂ este proiectul nostru de suflet, care a ajuns deja la ediţia a VI-a. După ce în anii precedenţi am strâns fonduri pentru copii cu grave probleme de sănătate, în 2018 ne-am propus să atragem atenţia asupra unei probleme a comunităţii noastre şi anume lipsa aparaturii performante de la nivelul Maternităţii Spitalului Judeţean Călăraşi.

Mă bucur că am reuşit să sensibilizăm o parte din autorităţile locale şi judeţene (primarul municipiului, Daniel Ştefan Drăgulin, prefectul judeţului George Iacob, secretarul judeţului Emil Muşat), Inspectoratul Școlar Județean Călărași, dar şi foarte mulţi agenţi economici, precum şi câţiva politicieni (deputatul Sorin Vrăjitoru, senatorul Roxana Pațurcă, senatorul Răducu Filipescu, consilierii judeţeni George Chiriţă şi Marian Ichim), dar şi părinţii alături de copiii veniţi la spectacol care au înţeles că trebuie să doneze, pentru că de la noi pleacă schimbarea, că trebuie în primul rând nouă să ne pese pentru ca lucrurile să înceapă să se mişte.

În spatele luminilor, a spectacolului plin de culoare şi de veselie, există însă oameni care muncesc enorm pentru ca tot ceea ce s-a întâmplat aseară pe scenă să poată fi posibili. Sunt cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială Mircea Vodă, echipa proiectului „Nouă ne pasă” dar şi  profesori de la alte unităţi şcolare din întreg judeţul care au ieşit din tipare, au plecat de la catedră şi, din dragoste pentru meseria lor şi pentru oameni, au depus un efort fantastic pentru ca spectatorii să asiste la momente inedite pe parcursul întregului spectacol „Vestitorii primăverii”.

Prezenţa artistului Daniel Iordachioae, în calitate de prezentator la fiecare ediţie din 2015 până acum, ne-a motivat de fiecare dată şi ne-a convins că ceea ce facem, facem bine şi frumos. Participarea Anei Maria Gonciu în spectacolul de joi, ca şi co-prezentator, a fost una de bun augur în derularea momentelor de pe scenă şi îi mulţumesc pe această cale pentru faptul că a răspuns invitaţiei noastre şi a îmbrăţişat atât de frumos proiectul nostru.

La fel cum îi mulţumesc Elenei Nicolache, al cărei optimism şi ambiţie ne-a făcut să umplem urnele cu suma care a plecat aseara în contul Salvaţi Copiii – Campania Fiecare Copil Contează (cu destinaţia Maternitatea Călăraşi).

Ceea ce sper să se întâmple în continuare este ca această campanie să meargă mai departe, să nu se încheie odată ce s-a tras cortina spectacolului nostru umanitar. Noi am dat startul! Dar nu trebuie să ne oprim aici.”, a declarat directorul Școlii Gimnaziale Mircea Vodă Călărași, Alina Lotrea.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide