Nouă țări vor participa cu ansambluri folclorice la Festivalul Hora Mare

Centrul Judeţean de Cultură și Creație Călăraşi organizează în perioada 11 – 15 August 2018, cea de a XXVI-a ediție a Festivalului Internaţional de Folclor „HORA MARE”.

Evenimentul folcloric se desfășoară sub egida CIOFF – Consiliul Internațional de Organizare a Festivalurilor Folclorice și Artă Tradițională – partener al UNESCO.

Timp de cinci zile, călărășenii se vor bucura de momente extraordinare prezentate de ansamblurile folclorice din Bulgaria, Georgia, Israel, Serbia, Slovacia, Turcia, Egipt, Republica Moldova și din România.

Colectivele artistice au pregătit spectacole de înaltă ținută artistică, evidențiind astfel obiceiuri și tradiții, fiecare ansamblu punându-și în valoare tradiția autentică prin muzică, dans și port popular.

Seara de duminică, 12 august, se anunță una specială, printr-un spectacol inedit pus în scenă de ansamblurile folclorice românești. Întregul regal de muzică și dans popular promovând frumusețea și unicitatea identității culturale, moment dedicat Centenarului Marii Uniri.

„Seara românească” va debuta cu evoluția pe scena din Parcul Dumbrava a membrilor Ansamblului Artistic Profesionist „Mureșul” din Tg. Mureș.

Un alt moment deosebit, prezentat în aceeași seară și care va ajunge cu siguranță la sufletul iubitorilor folclorului românesc, va fi pus în scenă de Ansamblul Școlii de Dans Românesc „Larisa și Marin Barbu”.

Binecunoscutul și îndrăgitul maestru coregraf Marin Barbu va oferi, în cadrul acestei manifestări culturale, un moment special dedicat publicului călărășean.

Recitalul interpretei de muzică populară Angelica Flutur îi va încânta pe cei prezenți cu talentul și graiul cu care  reprezintă zona Bucovinei, tânăra solistă fiind considerată urmașa Sofiei Vicoveanca.

În premieră, la Călărași se va afla, în acest an dedicat Centenarului Marii Uniri, într-un regal folcloric de excepție, așa cum și-a obișnuit publicul de foarte mulți ani, Orchestra „Lăutarii” din Chișinău, dirijată de maestrul Nicolae Botgros.

De asemenea, marți, 14 august, călărășenii se vor bucura de alți invitați speciali, Ansamblul folcloric „Fluierașul” din Republica Moldova, condus de Edgar Ștefăneț și interpreții Cornelia Ștefăneț, Mihaela Tabura și Iulian Corochi.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide