Oltenița/Incendiu de vegetație uscată pe malul Dunării, provocat de o persoană necunoscută

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Oltenița au interevenit prompt pentru stingerea incendiului cu o autospecială de capacitate mărită timp de aproximativ 50 de minute, lichidând arderea în limitele găsite. În data de 08.08.2016, ora 14.30, un echipaj profesionist de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Oltenița a fost solicitat să acţioneze pe un teren aparținând Ocolului Silvic, pe malul Dunării, la km 422, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu mult fum pe o suprafață de aproximativ trei hectare, iar din cauza vântului exista riscul ca arderea să se propage la pădurea din apropiere.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Oltenița s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 50 de minute. Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri  la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată care a folosit o sursă de aprindere pentru a genera arderea vegetației uscate. În urma incendiului au ars aproximativ trei hectare de vegetație uscată, nefiind înregistrate pagube materiale. Exista posibilitatea ca arderea să se extindă la copacii in imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt şi au lichidat incendiul în limitele găsite, eliminând pericolul în timp util.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide