Oltenița/Un bărbat a fost reținut pentru o evaziune de 5 milioane lei

Polițiștii din Călăraşi au reţinut pentru 24 de ore un bărbat care, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 5.000.000 de lei, prin evaziune fiscală.

La data de 17 octombrie a.c., poliţiştii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călăraşi, au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, împotriva unui bărbat, de 50 ani, din localitatea Olteniţa. județul Călăraşi, bănuit de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Acesta este bănuit că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale având ca obiect principal de activitate comercializarea materialelor reciclabile, în perioada 2008 – 2009, nu a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii toate veniturile obţinute de societate şi ar fi înregistrat în evidenţa contabilă achiziţii fictive de deșeuri metalice, de la mai mulţi furnizori din ţară, cu scopul de a diminua baza impozabilă și implicit de a prejudicia bugetul de stat.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de 4.756.597 de lei, reprezentând TVA şi impozit pe venit.

Astăzi,  bărbatul a fost prezentat Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași, instanţa dispunând luarea măsurii controlului judiciar, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide