Operație de mare risc realizată cu succes la Spitalul Județean Călărași

Directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Călărași, conf. dr. Laurențiu Belușică, continuă reformarea unității medicale călărășene prin realizarea unor operații foarte complexe, ce se realizează de obicei la spitalele universitare. Aflăm de pe pagina de facebook a doctorului Belușică cum a fost posibilă o astfel de intervenție.

„În decursul zilei de ieri, 17 august 2016, împreună cu Dr. Paul Gașpar, medic primar chirurgie generală am realizat cu succes la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi, o intervenție chirurgicală de extirpare a unei tumori. Nefiind vorba de o intervenţie chirurgicală de rutină, astfel de operaţii se realizează foarte rar la un Spital Judeţean. Pacienta în vârstă de 50 de ani avea o tumoră abdominală ce cântărea 4 kilograme și evolua de aproximativ 2 ani. Tumora a fost depistată prin examen clinic și paraclinic efectuat la Spitalul Județean Călărași. Operația a durat aproximativ 2 ore și a decurs în condiții de maximă siguranță, iar în funcție de rezultatul biopsiei se va stabili în continuare tratamentul ce trebuie urmat. În prezent, evoluția post-operatorie a pacientei este obișnuită, aceasta rămânând sub observație pentru o perioadă de aproximativ 10-12 zile de spitalizare.”

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide