Operatorii de transport mărfuri periculoase, verificați de inspectorii ITM

În perioada aprilie-noiembrie 2018 s-a desfăşurat „Acţiunea de control privind verificarea modului în care se respectă cerinţele minime de securitate şi sănătate în muncă pentru transportul rutier al mărfurilor periculoase”.

Grupul ţintă al acestei acţiuni au fost angajatorii care desfăşoară activităţi economice principale sau secundare de transport rutier de mărfuri periculoase.

În cadrul acţiunii, inspectorii de muncă din cadrul ITM Călăraşi au urmărit cu precădere modul în care angajatorii respectă prevederile legale în domeniul  securităţii şi sănătăţii în muncă, fiind controlaţi un număr de 14 agenţi economici, au fost constatate 21 de neconformităţi pentru care au fost dispuse măsuri de rezolvare, fiind aplicate un număr de 21 sancţiuni contravenţionale.

Măsuri dispuse:

– completarea instrucţiunilor proprii de securitate a muncii cu prevederile ADR şi cu informaţii din fişele cu date de securitate a substanţelor periculoase transportate;

– instruirea corespunzătoare a conducătorilor auto care transportă mărfuri periculoase;

– completarea fişelor de identificare a riscurilor profesionale;

– întocmirea de teste de verificare a cunoştinţelor în domeniul SSM pentru conducătorii auto care transportă mărfuri periculoase şi verificarea acestora privind modul de însuşire a prevederilor ADR şi a fişelor cu date de securitate.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide