(P) Organizația PSD Călărași a organizat, pe 15 mai, o amplă acțiune în cadrul campaniei pentru alegerile europarlamentare

În Călărași au sosit ministrul Educației, doamna Ecaterina Andronescu, doamna Rovana Plumb, cea care deschide lista candidaților PSD pentru europarlamentare dar și doamna Gabriela Zoană, europarlamentar PSD și candidat pentru un nou mandat.

Pe lângă aceste invitate, au ținut să participe la evenimentele oganizate de Ziua Familiei și doamna Maria Lazăr, membru în Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării și doamna Gabriela Coman, președintele Autorității pentru Protecția Copilului și Adopție.

La acțiunea de ieri au participat, de asemenea, parlamentari călărășeni social democrați, dar și domnul Marius Adrian Madăr, secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Invitații au ajuns în prima parte a zilei la sediul Organizației PSD Călărași, unde au fost primiți de președintele organizației, Iulian Iacomi, și de președintele executiv al organizației, doamna senator Roxana Natalia Pațurcă, cea care reprezintă, la rândul ei, Călărașiul pe lista candidaților PSD pentru alegerile europarlamentare.

Ulterior, la sediul PSD Călărași, a avut loc o întâlnire cu reprezentantele Organizației de Femei, în timpul căreia s-au discutat subiecte ce țin de aportul pe care femeile social democrate îl aduc organizației județene în această perioadă de campanie electorală, dar și subiecte de interes, ce privesc pe majoritatea femeilor din Călărași, așa cum ar fi egalitatea de gen și rolul pe care îl au femeile în politică, dar și modalități prin care s-ar putea crea noi locuri de muncă în județul nostru, pentru femei și nu numai.

În ceea ce privește ultimul subiect, femeile social democrate au profitat din plin de prezența fostului ministru al Fondurilor Europene, doamna Rovana Plumb, care a fost mai mult decât bucuroasă să împărtășească celor prezenți experiența sa în acea funcție, să indice modalități prin care antreprenorii călărășeni ar putea accesa fonduri nerambursabile, dar și să destăinuie intențiile salepolitice în momentul în care va ajunge la Bruxelles ca eurodeputat.

Întrucât ieri s-a sărbătorit Ziua Familei, în context s-au discutat și măsurile luate de Partidul Social Democrat pentru mame, copii și familie, așa cum este de exemplu creșterea stimulentului pentru revenire la locul de muncă înainte de terminarea perioadei de îngrijire a copilului, de la 500 la 600 de lei.

Cu toții au fost de acord că astfel de măsuri reprezintă un important pas înainte pentru încurajarea natalității la nivel național și pentru protejarea familiei.

Aici și-au adus din plin aportul la discuții doamna Maria Lazăr și doamna Gabriela Coman, care au prezentat câteva cifre statistice în ceea ce privește tendința în scădere a cazurilor care implică intervenția organelor de specialitate în cazuri ce privesc discriminări pe bază de gen sau în ceea ce privește discriminarea copiilor.

Este important să avem o societate în care drepturile femeilor și copiilor să fie respectate, o societate în care familia să fie cu adevărat celula de bază și locul în care putem oferi dragoste, educație și respect reciproc.

Programul a mai prevăzut și vizitarea câtorva fabrici de confecții din Călărași: fabrica Speranța Tex, fabrica Alex Design și fabrica Mariano Tex. Aici, invitații s-au întâlnit și au discutat cu angajații, majoritatea femei, despre ceea ce presupune un mandat de europarlamentar, dar și despre posibilitățile pe care le are un eurodeputat în a ajuta pe români din poziția pe care o deține la Bruxelles.

La ora 15.30 a fost organizată în sala ”Barbu Știrbei” din Călărași dezbaterea cu tema ”Educația ne unește”, acolo unde au participat peste 500 de profesori din întregul județ; în decursul acestei dezbateri, doamna ministru Ecaterina Andronescu a prezentat realizările Guvernului în ceea ce privește învățământul românesc și învățământul călărășean.

De la creșterea salariilor angajaților din învățământ și până la construirea de grădinițe și renovarea școlilor prin programe de investiții, așa cum este Programul PNDL, în urma căruia primarii din întreaga țară au putut să atragă fonduri pentru renovarea unităților școlare.

Doamna ministru a răspuns rând pe rând tuturor întrebărilor, de la cele legate de noutăți în ceea ce privește viziunea pe termen scurt și mediu aministerului de resort pentru îmbunătățirea în continuare a condițiilor de lucru pentru profesori, până la întrebări privind programul Bacalaureatului din acest an, un examen care se apropie cu pași repezi.

Este extrem de important pentru cadrele didactice să știe că vocea lor este auzită, că li se ascultă păsurile și că există soluții conturate pentru problemele lor. Astfel de întâlniri sunt mai mult decât benefice, atât pentru profesori, cât și, așa cum a recunoscut și doamna Ecaterina Andronescu, pentru ministrul Educației, cel care are posibilitatea în urma unor astfel de întâlniri, să vadă direct efectele măsurilor pe care le ia în folosul angajaților din învățământ.

La ora 17.00, în aceeași sală, a fost organizată o altă întâlnire, de această dată cu 500 de pensionari călărășeni, care au avut plăcerea de a-l întâlni pe ministrul Muncii, domnul Marius Constantin Budăi, cel care a dialogat cu seniorii călărășeni pe tema recentei creșteri a cuantumului punctului de pensie, dar care a și explicat pe înțelesul tuturor modalitatea de creștere în continuare a pensiilor și algoritmul care stă la baza acestor vești bune pentru toți pensionarii.

Ziua s-a încheiat într-o notă de optimism pentru toți cei prezenți, măsurile sociale luate de PSD fiind de bun augur pentru salariații și pensionarii călărășeni.

Material publicat la comanda PSD, cod unic mandatar 41190008

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide