Paradă militară de excepție/Jandarmeria Călărași a primit Drapelul de Luptă/FOTO

Rodica Zaharia. În prezența generalului maior dr. Mircea Olaru, inspectorul general al Jandarmeriei Romîne, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Călărași au primit sâmbătă, 4 iulie 2015,  Drapelul de Luptă, în cadrul unui ceremonial militar care s-a organizat pe platoul din fața Prefecturii Călărași.

Înaintea înmânării simbolice a Drapelului de Luptă, părintele protopop Ramon Eugen Ilie a oficiat, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, slujba de binecuvântare şi sfinţire a drapelului, după care a urmat momentul citirii decretului prezidențial de acordare a Drapelului de Luptă.

Un moment mult aşteptat de publicul prezent la eveniment l-a reprezentat  defilarea gărzii de onoare a Jandarmeriei Române, a militarilor prezenți, moment care a fost aplaudat de publicul călărășean.

Din rândul oficialilor au făcut parte prefectul județului Călărași, George Iacob, președintele Consiliului Județean Călărași, Răducu Filipescu, primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, fostul Ministru de Interne, av.Doru Ioan Tărăcilă, primarul Olteniței, Petre Țone, fostul comandant al jandarmilor călărășeni(actualmente șef al jandarmilor argeșeni), col. Marian Stoica și o serie de oficiali din cadrul Jandarmeriei Române și din cadrul structurilor MAI.

Drapelul de Luptă al unităţii este simbolul onoarei, vitejiei şi gloriei militare. El reprezintă trecutul glorios de luptă al poporului român pentru libertate naţională şi tradiţiile de luptă ale unităţii, amintind fiecărui militar datoria sfântă de a servi cu credinţă patria, de a apăra cu orice preţ unitatea, suveranitatea şi independenţa României.

Ceremonialul militar de primire a Drapelului de Luptă a fost coordonat de inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Călărași, colonel Paul Vizitiu.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide