Părinţii şi trei copii minori, implicaţi într-un grav accident pe A2, în zona Fundulea

O familie din Vâlcea cu 3 copii, cel mai mare de 5 ani, au fost implicaţi într-un tragic accident de circulaţie, produs în 3 iulie, în jurul orei 2 dimineaţa, pe autostrada A2 (sensul de mers Bucureşti – Constanţa). Tatăl, aflat la volan a decedat pe loc, iar mama a murit cu unul dintre copii în braţe. Un băieţel de 5 ani se zbate între viaţă şi moarte, la secţia de terapie intensivă a Spitalului Floreasca, iar fratele acestuia de 4 ani este internat, tot în stare gravă, la Spitalul Gr.Alexandrescu din capitală, aflăm de la dr.Bogdan Opriţa, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului de Urgenţă Floreasca din Bucureşti.

Echipaje profesioniste de pompieri militari din cadrul Secţiei Lehliu Gară au intervenit la un accident produs pe A 2, prin coliziunea unui autoturism Skoda cu o semi remorcă a unui autocamion staţionat pe banda de urgenţă.

În data de 03.07.2013, ora 01.37, un echipaj de descarcerare şi un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară au fost solicitate, prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe A 2, la km 37, calea I (sens de mers Bucureşti – Constanţa), pentru preluarea şi acordarea primului ajutor mai multor persoane implicate într-un  grav accident rutier, soldat cu 5 victime, dintre care 3 decedate.

Potrivit relatărilor martorilor tragicului eveniment rutier, se pare că, în urma exploziei unei anvelope a autocamionului cu remorcă, aceasta s-a desprins de pe jantă şi a rămas pe carosabil, iar autoturismul marca Skoda (înmatriculat în judeţul Vâlcea), care venea din spate, a încercat să evite resturile anvelopei, lovind parapetul din stânga direcţiei de mers, ulterior fiind proiectat sub partea din spate a semiremorcii autocamionului.

Au rezultat din accident 5 victime (2 adulţi şi 3 copii cu vârste cuprinse între 2 şi 5 ani). La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD, echipajul SAJ Fundulea acorda ajutor medical în cazul a doi copii.  O victimă de sex feminin (mama copiilor), Nadia S., în vârstă de 36 de ani, se afla pe bancheta din spate, pe partea stângă, fiind încarcerată.

Echipajul de descarcerare a procedat la îndepărtarea uşii din spate a autovehiculului, cu ajutorul depărtătorului şi foarfecului hidraulic, au scos victima şi au predat-o unui echipaj SABIF(Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov), care a transportat-o la spitalul Sf. Pantelimon din capitală.O altă victimă a tragicului accidentului, o persoană de sex masculin, Marius S., în vârstă de 35 de ani, conducător al autoturismului, se afla încarcerat pe scaunul din dreapta faţa (precizare: autoturismul era prevăzut cu volanul pe partea dreaptă).

S-a procedat la extragere şi în cazul acestuia, fiind îndepărtată portiera de pe partea dreaptă faţă a maşinii, folosindu-se echipamentul din dotare (depărtător şi foarfec hidraulic). Bărbatul a fost scos repede din vehicul de către pompieri, însă acesta prezenta leziuni incompatibile cu viaţa. Pe scaunul din stânga faţă se afla o altă victimă, un copil în vârstă de 5 ani. Pompierii militari încadraţi pe autospeciala de descarcerare au îndepărtat scaunul pe care se afla acesta, eliberând copilul aflat în stop cardio respirator şi cu traumatisme severe la cap, torace şi abdomen, pe care l-au predat echipajului de prim ajutor SMURD. S-au iniţiat manevre de resuscitare, în sprijin venind la scurt timp şi un echipaj cu medic al SABIF (Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov). Au continuat manevrele de resuscitare timp de aproximativ o oră şi 10 minute, însă fără rezultat, medicul declarând decesul copilului. Ceilalţi doi copii, şi ei stare gravă, au fost preluaţi de autospeciale ale Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi transportaţi de urgenţă la un spital din Capitală.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide