Pe 3 noiembrie, „Octav” şi Marcel Iureş vin la Călăraşi

Centrul  Judeţean de Cultură şi Creaţie Călăraşi vă aşteaptă vineri, 3 noiembrie 2017, la Cinema 3D/2D, începând cu ora 19:00, la proiecţia specială a lung-metrajului „Octav”, cu Marcel Iureş în rol principal.

Evenimentul îşi propune să prezinte publicului călărăşean un film aparte în peisajul cinematografic românesc, prin îmbinarea dintre emoţie şi nostalgie. Filmul, reprezentând o „declaraţie de celebrare a vieţii”, transpune o serie de imagini calde şi poetice despre România.

Spectatorii vor avea, astfel, ocazia să vizioneze filmul în compania lui Marcel Iureş, actorul principal din „Octav”, a regizorului Serge Ioan Celebidachi, care este şi co-scenaristul filmului şi a acriţei Maria Obretin, care o interpretează pe Vera în film.

Filmul „Octav”, în regia lui Serge Ioan Celebidachi, are o distribuţie de excepţie: Marcel Iureş, Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, Lia Bugnar, Ioan Andrei Ionescu, Maria Obretin, Ştefan Velniciuc, Mihai Dinvale, Roxana Guttman, Silviu Biriş, Dana Rogoz, Alexandru Mandu, Alex Bogdan, Eric Aradits, Alessia Tofan,etc..

Coproducţie România — Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (producător Adela Vrânceanu-Celebidachi), filmul „Octav” este clasificat cu AG (Audienţă Generală).

Filmul spune povestea lui Octav (Marcel Iureş), un bărbat în vârstă, care se reîntoarce la conacul copilăriei sale aflat undeva în zona rurală a României, cu dorinţa de a-l vinde. Ajuns aici, după o absenţă de zeci de ani, o fetiţă ce-i pare cunoscută îl poartă într-o călătorie minunată în timp, înapoi la anii copilăriei sale pentru a-l ajuta să-şi redescopere bucuria de a trăi.

Pelicula a fost selecţionată în cadrul prestigiosului Festival Internaţional de Film de la Montreal, Canada, 2017, la secţiunea Focus on World Cinema, un festival de tradiţie pentru cinematografia mondială, aflat la cea de-a 41 ediţie.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide