Pe nu mai puţin de 132 de ha se vor planta copaci, în judeţul Călăraşi , în cea de a doua campanie de împăduriri din acest an a Romsilva

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a demarat cea de-a doua campanie de împăduriri din acest an, cu lucrări programate pentru împădurirea apeste 1.100 de hectare, pentru care se vor utiliza aproximativ3,7 milioane de puieţi forestieri, suma totală alocată fiind de 11,2 milioane de lei.

Începutul lucrărilor de toamnă a fost amânat de seceta prelungită, nefiind îndeplinite condiţiile de umiditate a solului, necesare pentru reuşita plantării puieţilor forestieri.

Cele mai extinse lucrări de împădurire, în fondul forestier de stat, se desfăşoară în judeţele Dolj, pe 172 de hectare, Călăraşi, pe 132 de hectare, Brăila, pe 113 hectare şi în Ialomiţa, pe 98 de hectare.

Lucrările de plantare din România se realizează primăvara, preponderent în zonele de munte şi deal, iar lucrările de toamnă se desfăşoară la altitudini mici, în zonele de câmpie şi silvostepă, distribuţia lucrărilor fiind fundamentată prin cercetări ştiinţifice şi practica silvică din ultimele decenii.

În acest an, programul Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva pentru regenerarea pădurilor prevede lucrări pe 12.881 de hectare, 8.443 de hectare prin regenerări naturale şi 4.448 de hectare prin regenerări artificiale, iar bugetul alocat în 2018 pentru lucrările de regenerare şi întreţinere a acestora se ridică la suma de 167,4 milioane de lei.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a cheltuit pentru lucrările de împădurire de primăvară 61,3 milioane de lei, folosiţi pentru regenerarea naturală şi artificială a 10.779 de hectare, din care regenerări naturale pe 7.212 hectare şi regenerări artificiale pe 3.567 de hectare, fiind plantaţi peste 22 de milioane de puieţi forestieri.

Toţi puieţii forestieri plantaţi în lucrările de împădurire din primăvară şi toamnă provin din pepinierele Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva.

În ultimii cinci ani, în pădurile de stat administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva au fost plantaţi peste 187 de milioane de puieţi forestieri, fiind regenerate 50.034 de hectare pe cale naturală şi 31.836 de hectare prin împăduriri, cheltuindu-se, în acest scop, peste 570 de milioane de lei.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare de păduri proprietatea publică a statului şi 22 de parcuri naţionale şi naturale cu o suprafaţă de aproximativ 850 de mii de hectare.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide