Percheziții la persoane bănuite de infracţiuni economice în domeniul comerţului de legume şi fructe

Poliţiştii din Ilfov efectuează, în această dimineaţă, patru percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul comerţului cu legume şi fructe.

La data de 9 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Ilfov şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Ilfov desfăşoară o acţiune pentru documentarea activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni economice în domeniul comerţului de legume şi fructe.

Sunt efectuate patru percheziţii, pe raza judeţului Călăraşi şi a municipiului Bucureşti, la locuinţele a patru persoane, bănuite într-un dosar penal în care poliţiştii Serviciul de Investigare a Fraudelor Ilfov efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Din cercetări, a reieşit că, în perioada iulie – septembrie a.c., cei în cauză ar fi achiziţionat legume şi fructe din spaţiul intracomunitar, folosindu-se de mai multe societăţi de tip fantomă.

Ulterior, aceştia ar fi valorificat produsele în marile complexe comerciale de pe raza judeţului Ilfov, fără a înregistra şi declara organelor fiscale competente operaţiunile efectuate, sustrăgându-se în acest mod de la plata obligaţiilor datorate bugetului consolidat al statului.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 30.000 de euro.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al S.R.I..

Etichete:

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Călărași/Au apărut brazii de Crăciun în Piața Orizont

Rodica Zaharia. Călărășenii se pregătesc pentru sărbătorile de iarnă. Și cum sărbători fără brad nu se poate, în Piața Orizont...

Închide