PNL/Iliuță – președinte de Consiliu Județean, Marian Dinulescu și Valentin Barbu – vicepreședinți

PNL Călărași a reușit, în urma alegerilor locale pentru CJ Călărași, să obțină majoritatea simplă în forul județean – 17 consilieri, ceea ce îi dă posibilitatea să aleagă, fără a avea nevoie de nicio alianță, atât președintele cât și cei doi vicepreședinți. Dacă din acest punct de vedere lucrurile erau clarificate, desemnarea celui care va ocupa funcția de președinte nu a fost chiar atât de simplă.

Deși inițial a fost anunțat Marian Dinulescu ca singur candidat pentru această funcție, înaintea alegerilor, fiind chiar validat în cadrul unei ședințe la care au participat primarii PNL, pe lista de consilieri, a fost introdus și Vasile Iliuță.

Între cei doi s-a pornit o adevărată competiție internă pentru obținerea susținerii primarilor și a consilierilor aleși. În cele aproape două săptămâni scurse de la alegeri au apărut o sumedenie de informații privind numele celui care va ocupa, în final, postul de președinte. S-a vorbit la un moment dat că niciunul dintre cei doi nu va fi cel ales, ci un al treilea, în persoana lui Valentin Barbu, secretarul organizației județene a PNL.

În cele din urmă, după întâlnirea ce a avut loc ieri după amiază, a fost desemnat Vasile Iuliuță. Trebuie amintit că Marian Dinulescu s-a retras din cursă între timp, acesta postând pe facebook o declarație în acest sens, din care nu au lipsit unele înțepături la adresa lui Iliuță.

„Dragi prieteni, colegi și alegători, minunați oameni, am luat decizia de a mă retrage pentru a-i liniști astfel pe cei care nu obosesc cu insinuările și comentariile lor neprietenoase: că nu am câștigat nicio luptă. Nu am câștigat, nu pentru că nu am puterea necesară și nu merit, ci pentru că am încă coloană vertebrală și nu accept să calc pe cadavre. Când unii folosesc toate posibilitățile pentru a înțelege ca nu mai încap de mine, eu caut o rezolvare în puterea de a alege retragerea.
Vă mulțumesc cu respect pentru toată munca și sprijinul vostru și imi cer iertare dacă v-am dezamăgit. Rămân cu voi și lângă voi, un cetățean al orașului, doritor de bine, dreptate și progres. Fiecare timp își are oamenii lui și eu doresc să transmit putere pentru a înfăptui binele comun pentru cei care au fost preferații timpului actual. Rămân cu voi și lângă voi, rămânem împreuna ai unui Călărași mai bun.” – a scris Marian Dinulescu pe pagina sa de facebook.

Cu 39 de voturi pentru Iliuță și doar 12 pentru Barbu, primul va fi președinte al CJ. În urma votului, președintele PNL Călărași, Răducu Filipescu, a postat o declarație tot pe facebook.

„PNL Călărași și-a desemnat astăzi (n.r. 16 iunie) în mod democratic candidații pentru funcțiile de președinte și vicepreședinți ai Consiliului Județean. În urma votului liber exprimat de către primarii și consilierii județeni nou aleși, ne vom prezenta în ședința de desemnare a președintelui și a celor doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Călărași cu următoarele propuneri: Vasile Iliuță – președinte, Marian Dinulescu – vicepreședinte, Valentin Barbu – vicepreședinte. Le mulțumesc tuturor colegilor participanți la ședința de astăzi că au răspuns solicitării mele de a participa la acest exercițiu de democrație în cadrul partidului nostru. Sunt convins că alegerea făcută va avea efecte pozitive atât pentru călărășeni cât și pentru PNL. Îi felicit pe colegii desemnați a candida pentru conducerea Consiliului Județean și le urez baftă în continuare și în special multă putere de muncă pentru că îi așteaptă 4 ani în care speranțele se doresc a deveni realitate.”

Proaspăt ales de liberali să ocupe funcția de președinte al CJ Călărași, Vasile Iliuță a ales tot facebook-ul pentru a transmite un mesaj.

„În competiția internă pentru desemnarea candidatului PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Călărași, primarii și consilierii județeni aleși au votat astfel: Vasile Iliuță – 39 voturi, Valentin Barbu – 12 voturi.
Prin votul exprimat astăzi, PNL Călărași a arătat că este o echipă unită și că dorește să rămână cea mai puternică echipă din politică și administrația județeană. Le mulțumesc tuturor colegilor primari și consilieri județeni aleși pentru felul în care au înțeles să raspundă acestui exercițiu democratic și sunt convins că împreună vom putea să creștem nivelul de dezvoltare a județului Călărași! Mulțumiri și succes tuturor!”

1 Comentariu

  1. vasilica
    19 iunie 2016 - 13:53

    su-peeerb !!! felicitari dragi calaraseni ! ati ales pana-ati cules toata “floarea cea vestita”a elitei locale,conducerea liberala a lui Don’Felipe ,bravos natiune,halal sa-ti fie !vedeti voi strazile asfaltate la calendele grecesti!o mai fi fr-un judet mai sarac decat Calarasi?

    Raspunde

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide