Poliția Locală | Amenzi de 6.000 de lei pentru grătarele din curtea școlii

Ieri, un grup de persoane de etnie rromă a pătruns fără drept în curtea Școlii Generale nr. 1 Călărași, unde au aprins grătare și au tulburat liniștea publică, oferind un adevărat concert de manele chiar în centrul orașului, acolo unde au organizat petrecerea de nuntă.

Poliția Locală Călărași, alături de celelalte instituții de ordine și siguranță publică, a intervenit aplicând prevederile legale (în speța dată fiind vorba de prevederile Legii 61/1991).

S-a procedat la identificarea persoanelor vinovate de încălcarea dispozițiilor legale și aplicarea sancțiunilor contravenționale ce s-au impus, precum și evacuarea persoanelor din incinta Școlii Generale nr.1.

Au fost aplicate amenzi în valoare de 6.000 lei pentru tulburarea ordinii și liniștii publice ca urmare a organizării unui eveniment cu caracter privat și utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, pentru pătrunderea fără drept în incinta școlii cât și pentru împiedicarea, sub orice formă, a organelor însărcinate cu menţinerea ordinii publice de a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu pentru menținerea ordinii publice.

Poliția Locală Călărași a procedat și la supravegherea traficului rutier și pietonal conform competențelor, în aplicarea dispozițiilor OUG 195/2002, pentru a preîntâmpina opriri neregulamentare în zonă sau îngreunarea traficului rutier sub orice formă.

„Menționăm faptul că, la nivelul instituției, există toleranță zero față de orice înseamnă încălcare de lege și, deși scopul Poliției Locale nu este acela de a face norma de amenzi, dacă prin alte mijloace nu se poate obține un grad de educație și responsabilizare a cetățenilor pentru prevederile legale, atunci da, se va marșa pe aplicarea măsurilor coercitive.

Poliția Locală nu face legea, ci doar aplică legea, în limita competențelor materiale conferite, cu mențiunea că, instituția noastră nu este abilitată să ia măsuri de restabilire a ordinii publice ci doar aplică măsuri de menținere a ordinii publice, când situațiile concrete exced competențele materiale, atunci celelalte instituții ale statului abilitate în asigurarea ordinii și liniștii publice trebuie sa intervină operativ.”, se arată în comunicatul transmis de Poliția Locală Călărași.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide