Polițiștii călărășeni au reținut 40 de permise de conducere în trei zile

Poliţia Română acţionează permanent pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice, siguranța pietonilor constituind una dintre prioritățile  de acțiune. În cadrul unei acțiuni, în 3 zile, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au aplicat 64 de sancțiuni pentru abateri ale pietonilor și 28 pentru neacordarea priorităţii de trecere de către conducătorii auto şi au reţinut aproape 40 de permise de conducere. În perioada 20 – 22 iulie a.c., sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, poliţiştii rutieri din cadrul IPJ Călărași au desfăşurat acţiuni în trafic pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii. Activităţile i-au avut în vedere pe pietonii care nu respectă normele rutiere, dar şi pe conducătorii auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversare regulamentară.

La acțiune au participat atât lucrători din structurile de poliţie rutieră dar şi de la ordine publică. Astfel, în cele 3 zile, au fost constatate 64 de abateri privind nerespectarea normelor legale de către pietoni, în 42 de cazuri poliţiştii aplicând avertismente scrise, scopul fiind conștientizarea pietonilor asupra consecinţelor unui comportament rutier imprudent. De asemenea, 28 de conducători auto au fost sancţionaţi pentru că nu au acordat prioritate de trecere pietonilor. Poliţiştii rutieri au reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 40 de permise de conducere, dintre care 28 pentru neacordare de prioritate pietonilor.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide