Politiștii de la frontieră au prins trei albanezi care vroiau să intre ilegal în România, pe la Ostrov

Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au depistat trei cetateni albanezi care intentionau sa intre ilegal in Romania din R. Bulgaria, pe jos, pe la frontiera verde, destinatia finala declarata fiind tari din Spatiul Schengen.

In data de 21.01.2016, in jurul orei 21.30, politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta – S.P.F. Ostrov au observat, in apropierea frontierei de stat, trei persoane care se deplasau pe jos, la frontiera verde, dinspre R. Bulgaria spre Romania.

Politistii de frontiera au retinut grupul format din trei barbati, care ulterior a fost condus la sediul S.P.F. Ostrov pentru cercetari.

In urma verificarilor s-a stabilit ca cei trei sunt cetateni albanezi, cu varste cuprinse intre 24 si 33 de ani.

Din declaratiile celor trei migranti a reiesit faptul ca acestia au intrat in R. Bulgaria dinspre Macedonia, in data de 19.01.2016, deplasandu-se ulterior pe traseul Sofia – Ruse – Silistra, cu scopul declarat de a ajunge in Italia si Belgia.

In orasul Silistra au locuit la un hotel unde si-au planificat trecerea ilegala spre  Romania si, in seara zilei de 21.01.2016, cei trei barbati au plecat pe jos, pana in momentul in care au fost surprinsi de patrula politistilor de frontiera romani.

Politistii de frontiera au intocmit in cauza actele premergatoare pentru savarsirea infractiunii de intrare in tara prin trecerea frauduloasa a frontierei de stat, fapte prevazuta si  sanctionata de art. 262, alin. 1 cu aplicarea art. 77, lit. a din Codul Penal.

La finalizarea cercetarilor, grupul de cetateni albanezi va fi predat autoritatilor de frontiera din R. Bulgaria, conform protocolului existent intre cele doua state.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide