Polițiștii verifică dacă se respectă legea antifumat în spațiile publice închise

Poliţiştii de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Călăraşi au desfăşurat o acţiune preventiv-reactivă în scopul prevenirii şi combaterii efectelor consumului produselor din tutun, a actelor antisociale, a evenimentelor negative şi creşterii rolului elementului poliţienesc în asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică.

Poliţiştii s-au deplastat în  unitățile de alimentație publică (baruri și restaurante săli de jocuri electronice și pariuri sportive) de pe raza judeţului Călărași, efectuând verificări sub aspectul respectării legislaţiei în domeniu.

Au fost aplicate 28 de sancţiuni contravenţionale din care 9 pentru nerespectarea Legii nr. 349/2002 modificată privind interzicerea fumatului în spațiile publice închise şi 23 de sancţiuni pentru încălcarea Legii 61/1991 republicată privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate fiind de aproximativ 70.000 lei.

Exemple:

-Un bărbat din comuna Ileana, a fost depistat în timp ce fuma în incinta unui bar, acesta a fost sancționat conform Legii 349/2002 republicată.

-Administratorul unei societăţi comerciale din comuna Ileana, a fost sancționat contravenţional conform Legii 61/1991/R, pentru nerespectarea programului de funcționare al unității

-Un bărbat din comuna Tămădău Mare, județul Călărași, a fost sancționat conform Legii 61/1991/ R pentru tulburarea ordinii și liniștii publice pe stradă.

Etichete:

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide