Pompierii călărășeni s-au calificat la faza națională a „Competiției naționale de descarcerare și de acordare a primului ajutor calificat”

Pompierii călărășeni s-au calificat la faza națională a „Competiției naționale de descarcerare și de acordare a primului ajutor calificat”.  În perioada 27 – 29 iunie 2016, I.S.U. Giurgiu a organizat faza a II a (zonală) a „Competiției naționale de descarcerare și de acordare a primului ajutor calificat”, competiție la care au participat inspectoratele județene pentru situații de urgență din zona 4, și anume I.S.U. Călărași, I.S.U. Dâmbovița, I.S.U. Prahova, I.S.U. Călărași, I.S.U. Ialomița, I.S.U. Teleorman și U.S.I.S.U. Ciolpani. Această competiție se dorește  a fi o platformă de învățare și de testare a deprinderilor profesionale, printr-o evaluare strictă, unde participanții sunt încurajați să-și auto-evalueze propriile practici și tehnici de intervenție. Activităţile dedicate competiției s-au desfășurat în condiții optime în zona parcului „Steaua Dunării” din Giurgiu, toți cei care au participat apreciind în mod pozitiv eforturile organizatorilor.

Competiția Națională de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat cuprinde două probe, ce se desfășoară în două etape: Descarcerarea din vehicule și Acordarea primului-ajutor calificat. Echipajele participante au  avut ocazia să-și valorifice toate cunoștințele privind acordarea unei îngrijiri prespitalicești la un nivel superior și să demonstreze implementarea măsurilor de securitate, atât a salvatorilor cât și a victimelor. În urma desfășurării celor două probe ale competiției, echipajul care a reprezentat I.S.U. Barbu Știrbei al județului Călărași a reușit să se califice la faza națională, care se va organiza în municipiul Târgoviște, județul Dâmbovița, în perioada 23 – 26 august a.c.

Pompierii călărășeni au ocupat prima poziție la proba Acordarea primului-ajutor calificat, fiind urmați pe locul II de Unitatea Specială de Intervenții în Situații de Urgență Ciolpani (U.S.I.S.U.) și pe locul III de I.S.U. Ialomița. La cealaltă probă Descarcerarea din vehicule, locul I a fost ocupat de I.S.U. Dâmbovița, locul II de către I.S.U. Călărași și locul III de I.S.U. Prahova. Cei care au reprezentat I.S.U. Barbu Știrbei Călărași la această competiție sunt:  maior Gheorghe Cătălin – șef de lot, plt. adj. Morariu Cătălin – antrenor lot și concurenți: plt. maj. Anghel George Valentin, plt. maj. Dinu Nicușor, plt. maj. Vasile Doru,  plt. maj. Dumitru Giusepe Bogdan. plt. maj. Lungu Iulian și plt. Purcarea Mihai.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide